Wethouder Jolanda de Witte voorgedragen als burgemeester Albrandswaard

Wethouder Jolanda de Witte van de gemeente Zwijndrecht is maandagavond 13 mei door de gemeenteraad van Albrandswaard  voorgedragen als nieuwe burgemeester. Zij volgt Hans Wagner op, die in juni 2018 aankondigde niet voor herbenoeming beschikbaar te zijn. Mevrouw De Witte is lid van D66.

Mevrouw De Witte heeft een bestuursstijl die goed bij Albrandswaard past, namelijk verbindend, onafhankelijk en coachend. Daarbij is zij authentiek en heeft én geeft ze oprechte aandacht. De gemeenteraad van Albrandswaard ziet haar in het midden van de samenleving staan en makkelijk contacten leggen. Ze heeft een scherp oog voor het belang van alles en iedereen en weet deze met elkaar te verbinden. Daarnaast neemt ze veel bestuurlijke ervaring én een voor Albrandswaard relevant netwerk mee. Ze straalt een natuurlijk gezag uit dat goed aansluit bij het zijn van boegbeeld binnen en buiten Albrandswaard. Haar bestuurlijke sensitiviteit, daadkracht en stevigheid is precies wat Albrandswaard de komende jaren nodig heeft.

De installatie van mevrouw De Witte is op maandag 1 juli. Over haar afscheid van de gemeente Zwijndrecht volgt nog meer informatie.