Wereld Alzheimerdag

Donderdag 21 september 2017

Wereld Alzheimer Dag

Op de Wereld Alzheimerdag, donderdag 21 september, zijn er in Zwijndrecht diverse activiteiten voor dementie en in het bijzonder Alzheimer. Iedereen die met de ziekte te maken heeft, familie, hulpverleners of anderszins, is van harte welkom. Zo kunt u meedoen met een fietsronde of aanwezig zijn bij het extra Alzheimer café.
 
Fietsronde

Donderdagmiddag gaat voor de tweede keer in Zwijndrecht een fietsronde van start. De ronde is ongeveer 10 kilometer door Zwijndrecht.

Alzheimer café met Olga Commandeur

's Avonds organiseert de Swinhove groep een extra Alzheimer café. Speciale gast is Olga Commandeur. Zij is oud-atlete en schreef het boek 'Wat Beweegt Jou?'. Olga benadrukt het belang voor ouderen, ook voor mensen met (beginnende) Alzheimer, om te bewegen. Want als je beweegt, gaat het ziekteproces minder snel.

Aandacht

Wethouder Jolanda de Witte (Gezondheid): "Alzheimer is de meest voorkomende vorm van dementie. Ook in Zwijndrecht neemt het aantal ouderen toe en krijgen we steeds meer mensen met dementie. Helaas kunnen ook mensen op jonge leeftijd de ziekte krijgen. De Wereld Alzheimer Dag is een van de momenten waarop we hieraan aandacht besteden."

Activiteiten

Met activiteiten op Alzheimer Dag vragen de gemeente en partners aandacht voor dementie in het algemeen en de ziekte van Alzheimer in het bijzonder. Ook matelzorg, bewegen en voeding komen aan bod. Het winkelende publiek in drie winkelcentra in Zwijndrecht krijgt folders en informatie over dementie. De seniorenraad Zwijndrecht en de junior business club van het Develsteincollege, INTERACT, helpen dit jaar mee aan Wereld Alzheimer Dag. In Walburg, Kort Ambacht en Oudeland delen zij flyers uit en praten met het publiek en de professionals over dementie.

Programma

Fietsronde Alzheimerdag

12.45 uur: Verzamelen bij gemeentehuis, Raadhuisplein 3
13.00 uur: Vertrek fietstocht en officiële start door wethouder Jolanda de Witte
15.00 uur: Terug bij het gemeentehuis, in de trouwzaal afsluiten met een drankje en versnapering

Aanmelden voor de fietstocht kan door te bellen met SWOZ via telefoonnummer: (078) 6206060 of door te mailen naar info@swoz.com

Extra Alzheimer café met Olga Commandeur (NL in beweging)

Plantageweg 3, Swinhove groep

19.00 uur: Inloop in het restaurant van Swinhove groep
19.30 uur: Wethouder Jolanda de Witte, gemeente Zwijndrecht,  opent de avond
19.40 uur: Programma met Olga Commandeur
21.30 uur: Afsluiting

Meer info via: Carla van der Slot, 06-54665264
Aanmelden kan via e-mailadres: alzheimercafezwijndrecht@gmail.com

Uitgelicht

livecom.net chat