Week van de opvoeding 5-11 oktober in Zwijndrecht

Tijdens de Week van de Opvoeding besteden organisaties door het hele land extra aandacht aan het gewone dagelijkse opvoeden, het stellen van opvoedvragen en vragen rondom het ouderschap. In Zwijndrecht hebben we rond het thema Staan en Opvallen een mooi programma tijdens de Week van de Opvoeding van 5 tot en met 11 oktober.poster Staan en opvallen_HR

Hoewel de maatschappelijke druk toeneemt, zijn ouders bovenal weerbaar en veerkrachtig. Welke factoren zorgen ervoor dat ouders zich fijn voelen in het ouderschap? En hoe kunnen professionals hier een versterkende rol in spelen? Want wanneer het goed gaat met de ouder, gaat het ook vaak goed met het kind. Bekijk het programma en de activiteiten die in Zwijndrecht worden georganiseerd. Hieronder leest u meer informatie over het programma en de activiteiten.

Webinar 'Weerbaarheid bij kinderen' door ontwikkelingspsycholoog Steven Pont

Maandagavond 5 oktober 20.00-21.00 uur. 
Opvoeden is vallen en opstaan, niet alleen voor de kinderen, maar soms ook voor de ouders! Uitgangspunt voor de ouders is natuurlijk steeds om hun kinderen met een stevig zelfbeeld de wereld in te sturen.

Aanmelden

U kunt zich vooraf aanmelden voor deze live webinar .

Webinar 'Mediaopvoeding hoe dan?' door kinderpsycholoog en opvoedkundige Tischa Neve

Woensdagochtend 7 oktober 10.00-11.00 uur
In dit webinar (gericht op kinderen tussen de 1 en 16 jaar) gaan we met dit onderwerp aan de slag. Hoe gaat u om met kinderen en beeldschermen? Of hoe kunt u zich goed voorbereiden op mediaopvoeding?

Aanmelden

U kunt zich vooraf aanmelden voor deze live webinar. Kunt u niet op dit tijdstip? Meld u zich dan toch aan,dan krijgt u een link waarmee u de webinar een maand lang terug kunt kijken. 

Mini-training 'Voel je goed' Voor kinderen van 12 t/m 16 jaar

Op donderdagmiddag vanaf 8 oktober t/m 5 november van 15:00-16:30 uur, locatie: Langeweg 340 in Zwijndrecht.
Het doel van de mini training is om kinderen een boost te geven in hun zelfvertrouwen, waardoor ze lekkerder in hun vel komen te zitten. De tieners krijgen tips en tools mee, waar ze thuis en in de toekomst iets aan hebben. De mini training is gratis en op de donderdagmiddagen 8, 15, 29 oktober en 5 november. Meer informatie vindt u in de flyer.

Aanmelden

Inschrijven voor deze training kan door te mailen naar manon.bolleboom@desocialebasis.nl.

Baby drive-In voor baby's/peuters en hun ouders

Dinsdag 20 oktober 9.30-10.15 uur in Bibliotheek Walburg
Op dinsdag 20 oktober is het thema voeding. ‘Wat heeft uw baby of peuter nodig voor voeding om te kunnen groeien? Wat is een normale portie voor een baby of peuter? Wat doe je met een ik-lust-dit-niet-fase?’ Bent u benieuwd naar de antwoorden op deze vragen? Kom dan naar de Baby drive-in! Charlotte Huisman, jeugdverpleegkundige van het consultatiebureau in Zwijndrecht, gaat samen met u op zoek naar de antwoorden.

Aanmelden

Meer informatie en aanmelden via de website van Bibliotheek AanZet

Oefen je weerbaarheid voor kinderen en hun ouders/verzorgers

Voor de Week van de Opvoeding heeft Toppie een speciaal filmpje gemaakt met een aantal oefeningen die u in tweetallen kunt doen. Leuk om als ouder/verzorger en kind samen te doen. Hierdoor leren jullie op een goede manier voor jezelf opkomen, je grenzen aan te geven en respectvol met de ander en de omgeving om te gaan. Bekijk deze film tijdens de week van de opvoeding op de website van Toppie.

Triple P Oudercursus voor ouders van kinderen t/m 12 jaar

Merkt u dat u in een negatieve spiraal zit in de opvoeding met uw kind(eren)? Bent u meer aan het mopperen op de kinderen dan u zou willen? Of voelt u zich soms een politieagent thuis? Heeft u het idee dat uw kind niet naar u luistert? Dan zou de opvoedcursus Triple P iets voor u kunnen zijn.

Aanmelden

Deze cursus staat op de planning voor het voorjaar 2021. Houd de website in de gaten voor meer informatie of neem contact op met het Vivera Sociaal Wijkteam via (078) 770 81 81 of info@viverasociaalwijkteam.nl

Kleurplaatwedstrijd

Er is ook nog een leuke kleurplaatwedstrijd, waarbij kinderen kans maken op het familiespel Twister. Kijk voor meer informatie op de website van Vivera. Meedoen kan tot 12 oktober.