Warm welkom voor bewoners Groene Harmonie

De eerste bewoners van het splinternieuwe wijkje De Groene Harmonie in Heerjansdam kregen afgelopen week niet alleen de sleutel van hun nieuwe woning, maar ook bezoek van wethouders Jacqueline van Dongen (Openbare Ruimte en groen) en Jos Huizinga (Ruimtelijke Ontwikkeling).

Zij heetten de nieuwkomers vrijdagmiddag van harte welkom en boden hen namens de gemeente een boompje aan, als symbool voor het groene karakter van Zwijndrecht. Wethouder Jacqueline van Dongen: "Onder het motto 'Groen doen de samen' stimuleren we groene tuinen, particuliere terreinen, speelpleinen en daken. Meer dan de helft van het grondgebied van Zwijndrecht is in het bezit van particulieren, dus alleen samen kunnen we zorgen voor een groene en duurzame leefomgeving. Vandaar dit boompje, als begin van een groene tuin."

Wethouder Jos Huizinga is trots op dit nieuwbouwproject, waarmee voor het eerst sinds lange tijd weer nieuwe eengezinswoningen in Heerjansdam gerealiseerd zijn. En er staan meer bouwplannen op stapel in Heerjansdam. De woningen van in dit project zijn voor een belangrijk deel gekocht dor inwoners van Zwijndrecht en Barendrecht. "Er wordt weer volop gebouwd in de verschillende wijken in Zwijndrecht. Daarbij mikken we op een mix van woningen voor jong en oud, huur en koop, eengezinswoningen en appartementen. Op die manier versterken we de buurten en wordt Zwijndrecht een aantrekkelijke gemeente om te wonen."

Wethouder Huizinga met plant bij bewoners  Wethouder van Dongen met plant bij inwoner