Warm onthaal voor wethouder Ronald de Meij

Met unanieme stemmen en applaus heeft de gemeenteraad van Zwijndrecht Ronald de Meij (53) dinsdagavond 9 juli benoemd tot wethouder van jeugd, gezondheid, sport, onderwijs en cultuur. Ten overstaan van burgemeester Hein van der Loo en de rest van het college, gemeenteraad en een groot aantal familieleden, vrienden en oud-collega's legde De Meij de belofte af.

De nieuwe wethouder heeft veel ervaring in het sociale domein en woont in Zwijndrecht, twee belangrijke eisen die de gemeenteraad stelde. Zo was hij 5 jaar directeur van Veilig Thuis Zeeland, het advies- en meldpunt voor kindermishandeling en huiselijk geweld en 10 jaar directeur Publieke Gezondheid Zeeland.

"Ik neem deze opdracht van harte aan", aldus De Meij. "Er ligt een mooi raadsprogramma dat breed wordt gedragen in de raad en de samenleving. De opgaven zijn aanzienlijk maar daar gaan we met elkaar aan werken. Daarvoor heeft mijn voorgangster een mooi fundament gelegd: we zetten in op preventie en juiste en beschikbare zorg voor iedereen. Dus geen wachtlijsten. Daarnaast ga ik me inzetten voor het terugdringen van kindermishandeling en huiselijk geweld."

Met de installatie van Ronald de Meij als wethouder is het Zwijndrechtse college van burgemeester en wethouders weer compleet. De nieuwe wethouder volgt Jolanda de Witte op, die onlangs vertrok om burgemeester te worden in Albrandswaard.
Vorige week startte ook mevrouw Ella Croonenberg – Borst als nieuwe gemeentesecretaris. Zij volgt interim gemeentesecretaris Gerrit van Hofwegen op, die bijna 2 jaar in Zwijndrecht werkte. Eerder verwelkomde Zwijndrecht Hein van der Loo als nieuwe burgemeester.