Vogelverblijven op bedrijventerreinen Zwijndrecht

Donderdag 25 juni hielp wethouder Jacqueline van Dongen (Duurzaamheid) met het monteren van een mezenverblijf op bedrijventerrein De Geer.

Afgelopen periode heeft Mohammed Khattab, afstudeerstudent van InHolland, onderzoek gedaan naar het verbeteren van het groen en bevorderen van de biodiversiteit op bedrijventerreinen Groote Lindt, De Geer en Bakestein. Een van de aanbevelingen uit het onderzoek is het plaatsen van vogelnestkasten. 

Mezen- en mussenverblijven

Op Groote Lindt, De Geer en Bakestein zijn nu meerdere mezen- en mussenverblijven geplaatst. De mezen zullen zich allicht te goed doen aan de eikenprocessierups, die zo op een natuurlijke wijze kan worden bestreden. De vogelnestkasten zijn gebouwd door Hennie Daalmeijer, vrijwilliger bij Stichting Hooge Nesse in Zwijndrecht. Initiatiefneemster Monique Walraven (parkmanager op de bedrijventerreinen) kwam in contact met Hennie, die de kasten met veel enthousiasme heeft gebouwd. 

Valkenechtpaar

In de omgeving van bedrijventerrein De Geer leeft ook een valkenechtpaar met 5 jongen. Deze jongen zullen een eigen verblijf in de omgeving gaan zoeken. Vandaar dat er ook een valkenkast is opgehangen. Hierin plaatst het Parkmanagement een IP-camera, waarbij we misschien in de toekomst een nieuw valkenechtpaar en hun kroost kunnen volgen. Kijk voor meer informatie op de website van stichting De Geer