Verhoogde waterstand bij de Oude Maas

Update dinsdag 11 februari 20.30 uur

Vanavond stond het water in de Oude Maas 2,08 meter boven NAP. Daardoor stond er weer water op de kade bij het Veerplein/Zomerlust. Ook morgen staat het water nog hoog. De verwachte piek is 1,94 meter boven NAP op woensdag 12 februari tussen 05.30 uur en 08.00 uur. Hoewel de verwachte waterstanden in hoogte afnemen, blijven de genomen maatregelen voorlopig nog van kracht. Dat betekent dat morgen nog steeds de gele waterbakken op de kade staan en het parkeerverbod op het Veerplein/Zomerlust/Maasplein blijft gelden.

We houden de ontwikkelingen voortdurend in de gaten. Waar dat kan, schalen we maatregelen ook weer af.

Update zondag 9 februari 2020

Het water in de Oude Maas staat maandag 10 februari 2020 iets hoger dan eerder verwacht. Het gevolg is dat de kade in het gebied Veerplein/Zomerlust onder water komt te staan.
Rijkswaterstaat heeft de verwachte waterstand voor maandag iets aangepast. De hoogste waterstanden die Rijkswaterstaat de komende periode verwacht, zijn: 
-    1,91 meter boven NAP op maandag 10 februari tussen 5.50 uur en 6.20 uur;
-    2,23 meter boven NAP op maandag 10 februari tussen 17.00 uur en 17.40 uur;
-    2,16 meter boven NAP op dinsdag 11 februari tussen 05.30 uur en 06.00 uur.  

Voorzorgsmaatregelen

Er worden uit voorzorg waterbakken geplaatst op de stoep vanaf hoek Veerplein-Zomerlust over de Schuitenwal, Nieuwstraat en aardewal Maaspad. De plaatsing van deze waterbakken start op maandagochtend 10 februari. Hiermee worden de straten Zomerlust, Schuitenwal en Nieuwstraat afgesloten. Ook heeft de gemeente vloedschotten paraat die worden gebruikt als dat nodig is.

Parkeerverbod

Uit voorzorg geldt er vanaf zondag 9 februari 18.00 uur een parkeerverbod in het gebied Maasplein/Veerplein/Zomerlust. Dit is met borden aangegeven. Ook de standaardborden die waarschuwen voor water op de kade zijn uitgeklapt. Bewoners en ondernemers in dit gebied zijn hier persoonlijk over geïnformeerd.

Meer informatie

De gemeente houdt de situatie in de gaten en neemt indien nodig aanvullende maatregelen. De actuele waterstand is te volgen via https://waterinfo.rws.nl. Algemene informatie over maatregelen bij hoog water leest u op op onze webpagina over hoog water
 

Nieuwsbericht 7 februari 2020

Op maandag 10 februari 2020 wordt door Rijkswaterstaat een verhoogde waterstand van +2.19 m boven NAP in de Oude Maas verwacht. Uit voorzorg plaatst de gemeente vrijdag 7 februari borden met de waarschuwing om maandag 10 februari vanaf 16.00 uur niet meer te parkeren op Zomerlust, Veerplein (halverwege) en Maasplein (parkeerplaats). Ook de standaardborden worden uitgeklapt. 

De gemeente houdt het goed in de gaten en neemt indien nodig aanvullende maatregelen. Algemene informatie over maatregelen bij hoogwater leest u op https://www.zwijndrecht.nl/Inwoners/Veiligheid/Hoog_water