Veilig fietsen tot je 100e?!

Meld u aan voor meer informatie. Kick-off van 10 oktober geannuleerd!

Veel mensen stappen met plezier op de fiets. En dat willen we graag zo houden. Als gemeente Zwijndrecht dragen we hier graag een steentje aan bij met het project 'Doortrappen'.

Nederland is een echt fietsland. We blijven allemaal het liefst zo lang mogelijk mobiel, ook als we ouder worden. Uit cijfers blijkt dat het aantal fietskilometers van 60-plussers met maar liefst 60% gestegen is. Onder andere dankzij de elektrische fiets. Dat is natuurlijk heel positief. Minder positief is dat de kans op een dodelijk verkeersongeluk met een elektrische fiets driemaal groter is dan met een gewone fiets. Om dit te verminderen is het project 'Doortrappen' in het leven geroepen, met als doel fietsers langer mobiel te houden op een veilige manier.

Doortrappen

Bent u 60-plusser? Dan kunt u deelnemen aan het project 'Doortrappen'. De gemeente biedt dit aan in samenwerking met de Vivera partners en de Fietsersbond. U weet zelf hoe goed u fietst. Dat doet u tenslotte al zo lang u zicht kunt herinneren. Maar misschien vraagt u zich weleens af hoe lang dat goed, veilig en plezierig gaat. Bijvoorbeeld bij een lastig bochtje, een drukke kruising of mul bospad. 

Start van het project (Kick-Off) geannuleerd!

Om iedereen veilig in het zadel te houden, of dat nu op een gewone of elektrische fiets is, zouden de Vivera sportcoaches op zaterdag 10 oktober  een leuke kick-off van het project organiseren bij VV Groote Lindt. Dit kan helaas niet doorgaan in verband met de strengere maatregelen om het coronavirus tegen te gaan.

Op de hoogte blijven

Zodra het weer kan en de maatregelen wat soepeler worden, gaan we verder met de activiteiten. Denk hierbij aan theorie- en praktijklessen of bijeenkomsten. Wilt u graag op de hoogte blijven? Stuur dan een mail naar viverasportcoach@hattricksport.nl. Dan ontvangt u bericht van de sportcoaches, zodra er een activiteit wordt georganiseerd. Ondertussen wensen wij u veilige fietskilometers!