Unieke viering van bouw De Eendracht

Op een unieke manier is donderdagmiddag het officiële startsein gegeven van de bouw van De Eendracht aan de Oude Maas. De bouw is in maart al begonnen en het was de bedoeling om dat toen al met toekomstige bewoners te vieren. Maar dat kon niet doorgaan vanwege het coronavirus. 

Champagne

Afgelopen donderdag is de bouw van de vijftien eengezinswoningen en drie appartementen alsnog gevierd. De toekomstige eigenaren konden via een live videoverbinding meeluisteren naar speeches van wethouder Jos Huizinga en directeur Gilbert Kokenberg van AM Zuidwest en zien hoe zij het officiële startsein gaven voor het nieuwbouwproject. Dat gebeurde door een fles champagne tegen een van woningen in aanbouw te breken.

Geschiedenis nieuw leven inblazen

In zijn speech verwees wethouder Huizinga naar de geschiedenis van Zwijndrecht die met de bouw van De Eendracht nieuw leven wordt ingeblazen. De naam van het bouwproject verwijst naar molen De Eendracht die in 1839 is gebouwd en zaad vermaalde tot olie.

Geluksvogels

De wethouder noemde de toekomstige bewoners geluksvogels. "U gaat comfortabel wonen in een aantrekkelijke omgeving. U kunt heerlijk wandelen langs autovrije promenades en u heeft een prachtig uitzicht op de monumentenstad Dordrecht. In Zwijndrecht zeggen we vaak: Dordrecht heeft het, Zwijndrecht ziet het." 

Het is de bedoeling dat het project in het eerste kwartaal van 2021 klaar is.

Wethouder Jos Huizinga bij start bouw pand