Stoptober is samen 28 dagen niet roken in oktober. Doet u mee?

Meedoen aan Stoptober is een van de beste beslissingen die u kunt nemen. Waarom? Omdat Stoptober werkt! Stoppen met roken kan lastig zijn. Toch kan het. Zelfs als u heel veel of al heel lang rookt. Het geheim van Stoptober zit hem in de positieve aanpak en de ondersteuning, waar u ook bent en wanneer u maar wilt. De afgelopen jaren hebben meer dan 275.000 rokers met elkaar bewezen dat Stoptober werkt. Hoe dat kan? Kort gezegd: door het samen te doen.

Stoptober foto

70% houdt vol

Uit onderzoek van het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam blijkt dat 70% van de Stoptober-deelnemers het volhoudt. Bijna de helft is drie maanden later nog steeds gestopt. Deelnemers ervaren een grote steun door de hulp vanuit Stoptober en door andere rokers. Dankzij Stoptober neemt het zelfvertrouwen toe dat stoppen met roken lukt. U doet het namelijk niet alleen.

28 dagen

Na 28 dagen ervaart u de positieve effecten van stoppen met roken. De meeste ontwenningsverschijnselen zijn dan achter de rug. Bovendien is een periode van 28 dagen goed te overzien. Ook is de kans om blijvend te stoppen maar liefst vijf keer groter als u het 28 dagen volhoudt dan wanneer u die 28 dagen niet haalt.

Waarom Stoptober?

Stoptober is belangrijk voor de gemeente Zwijndrecht, omdat wij werken aan een gezonde toekomst voor onze kinderen. Wethouder Ronald de Meij (Gezondheid): "Als gemeente stimuleren we initiatieven die bijdragen aan een rookvrije omgeving, zodat kinderen minder snel met roken in aanraking komen. Zien roken, doet roken. Het is algemeen bekend dat roken schadelijk is voor de gezondheid, daarom werken we in Zwijndrecht toe naar een rookvrije generatie."

De gemeente Zwijndrecht is al goed op weg. Door het verwijderen van de interne rookruimte (voor eigen medewerkers) is het gemeentehuis rookvrij. Ook de rooktegel bij de hoofdingang is verplaatst, zodat bezoekers rookvrij naar binnen kunnen. De gemeente ondersteunt en stimuleert sportverenigingen om rookvrij te worden. Verschillende sportverenigingen in Zwijndrecht doen hier al aan mee. Verder zijn ook het Albert Schweitzer ziekenhuis en kinderboerderij de Kiboehoeve sinds vorig jaar rookvrij. De VO scholen in Zwijndrecht zijn bezig met de ‘gezonde school en genotsmiddelen’, daarbij hoort ook een rookvrij schoolplein.


Download de Stoptober-app en doe mee!

Via de app ontvangt u elke dag positieve berichten die aanmoedigen en helpen om vol te houden, ook als het even wat minder gaat. De app biedt afleiding met bijvoorbeeld filmpjes en puzzels. Ook krijgt u tips wat u kunt doen op eventueel moeilijke momenten. Download de app op www.stoptober.nl