Sportcomplex Develstein vernieuwd!

Eerste rookvrije sportterrein in Zwijndrecht

Nieuwe kunstgrasmatten, een extra korfbalveld en meer faciliteiten. Sportcomplex Develstein is deze zomervakantie flink aangepakt en dat is reden voor een feestje! Afgelopen zaterdag waren er tal van activiteiten op het complex en speelden wethouders Robert Kreukniet en Jolanda de Witte een wedstrijdje 'korfschieten' met de jongste leden.

Het sportpark bestond voorheen uit drie delen: het korfbalgedeelte, het handbalgedeelte en het schoolsportveld. Nu heeft het complex er een vierde korfbalveld bij en is er ruimte gecreëerd voor drie jeu de boule-banen, een handbal oefenveld, een voetbalveld voor schoolsport en vier roodgekleurde kunstgras sprintlanen. In de kunstgrasmat voor de schoolsport zijn witte stippen gemaakt om de vorm van een atletiekbaan te markeren.

Sporters enthousiast
Wethouder Robert Kreukniet (Accommodaties): "De eerste wedstrijden zijn gespeeld en de sporters zijn enthousiast, vooral over de demping. Develstein is een prachtig sportpark waar meerdere sportclubs en de school samen gebruik van maken. Het complex is nu modern, multifunctioneel inzetbaar en klaar voor de toekomst."

Primeur: 1e rookvrije sportterrein in Zwijndrecht
De nieuwe inrichting van het sportcomplex is samen met de school en de verenigingen tot stand gekomen. Een andere belangrijke wens van de verenigingen was het rookvrij maken van het hele terrein. De GGD heeft geholpen bij de invoering hiervan. "Sportcomplex Develstein is het eerste rookvrije sportterrein in Zwijndrecht en de regio en daar staat de gemeente 100% achter. Het is een goed voorbeeld voor alle jonge sporters en ik hoop van harte dat andere sportverenigingen in Zwijndrecht en de regio hun voorbeeld volgen", aldus wethouder Jolanda de Witte (Sport en Gezondheid).

 

Sportcomplex Develstein

 

Uitgelicht

livecom.net chat