Sportcomplex Develstein klaar voor de toekomst! Grote renovatie tijdens zomervakantie

Sportcomplex Develstein wordt de komende maanden gerenoveerd en krijgt extra sportfaciliteiten. Het sportpark bestaat nu uit drie delen: het korfbalgedeelte, het handbalgedeelte en het schoolsportveld. In de nieuwe situatie wordt niet alleen een vierde korfbalveld gecreëerd maar is er ook ruimte voor drie jeu de boule-banen, een handbal oefenveld, een voetbalveld voor schoolsport en vier roodgekleurde kunstgras sprintlanen, met aan het uiteinde een nieuwe wedstrijdverspringbak. In de kunstgrasmat voor de schoolsport komen witte stippen om de vorm van een atletiekbaan te markeren. Het nieuwe ontwerp is samen met de school en de verenigingen tot stand gekomen.

De aannemer is woensdag 28 juni gestart met het slopen van de huidige velden. Het bouwterrein wordt voor de veiligheid volledig afgeschermd van het schoolterrein en de sporthal. Op 1 september wordt het vernieuwde sportcomplex opgeleverd. De gemeente investeert ruim zeven ton in de renovatie van het sportpark. Wethouder Robert Kreukniet: "Develstein is een prachtig sportpark waar meerdere sportclubs én de school samen gebruik van maken. Er worden meerdere takken van sport beoefend. Daarmee is Develstein een mooi voorbeeld van wat we als gemeente nastreven: multidisciplinair en multifunctioneel gebruik van onze accommodaties."

Nieuw kunstgras
De kunstgrasmat moest vervangen worden. Ad van de Luijtgaarden, sportveldbeheerder bij de gemeente Zwijndrecht en Fieldmanager of the Year 2014, legt uit: "De demping en schokabsorptie voldeden niet meer aan de sporttechnische normen. Na de renovatie voldoet het complex aan de nieuwste sporttechnische eisen; het is modern en klaar voor de groei van de verenigingen."

Multifunctioneel en multidisciplinair
Een van de sporttechnische eisen van nu betreft de nieuwe maatvoering van de korfbalvelden. Van de Luijtgaarden legt uit: ‘In de oude situatie heeft de korfbalclub drie velden van elk 40 bij 60 meter. In de nieuwe situatie komen er vier velden van 20 bij 40 meter. Daarvoor moesten de velden iets worden gedraaid en dat was passen en meten. We kunnen op deze manier de groei van de ledenaantallen van de sportclubs opvangen én meerdere sporten op het sportcomplex onder brengen."

Sportcomplex Develstein is 14 jaar oud en heeft een oppervlakte van ruim 1,5 hectare. De sportvelden worden gebruikt door het DevelsteinCollege (1483 leerlingen), korfbalvereniging Albatros (550 leden) en korf- en handbalvereniging Conventus (353 leden). Onder schooltijd maakt het DevelsteinCollege gebruik van de velden. De korfballers spelen op kunstgras en de handballers op een asfalt sportveld. De school en verenigingen hebben in 2004 de vereniging van gebruikers opgericht onder de naam VVG Develstein. De gemeente Zwijndrecht voert het beheer en onderhoud uit.

Bouwbord: geeft aan dat sportcomplex Develstein nu wordt gerenoveerd

Uitgelicht

livecom.net chat