Sportcomplex Develstein klaar voor de toekomst

Sportcomplex Develstein wordt de komende maanden gerenoveerd en krijgt extra sportfaciliteiten.

Het sportpark bestaat nu uit drie delen: het korfbalgedeelte, het handbalgedeelte en het schoolsportveld. In de nieuwe situatie wordt niet alleen een vierde korfbalveld gecreëerd maar is er ook ruimte voor drie jeu de boule-banen, een handbal oefenveld, een voetbalveld voor schoolsport en vier roodgekleurde kunstgras sprintlanen, met aan het uiteinde een nieuwe wedstrijdverspringbak. In de kunstgrasmat voor de schoolsport komen witte stippen om de vorm van een atletiekbaan te markeren. Het nieuwe ontwerp is samen met de school en de verenigingen tot stand gekomen.

Afbeelding bouwbord
De aannemer is woensdag 28 juni 2017 gestart met het slopen van de huidige velden. Op 1 september 2017 wordt het vernieuwde sportcomplex opgeleverd. De gemeente investeert ruim zeven ton in de renovatie van het sportpark. Wethouder Robert Kreukniet: "Develstein is een prachtig sportpark waar meerdere sportclubs én de school samen gebruik van maken. Er worden meerdere takken van sport beoefend. Daarmee is Develstein een mooi voorbeeld van wat we als gemeente nastreven: multidisciplinair en multifunctioneel gebruik van onze accommodaties."

Nieuw kunstgras
De kunstgrasmat moest vervangen worden. Ad van de Luijtgaarden, sportveldbeheerder bij de gemeente Zwijndrecht en Fieldmanager of the Year 2014, legt uit: "De demping en schokabsorptie voldeden niet meer aan de sporttechnische normen. Na de renovatie voldoet het complex aan de nieuwste sporttechnische eisen; het is modern en klaar voor de groei van de verenigingen."

Multifunctioneel en multidisciplinair
Een van de sporttechnische eisen van nu betreft de nieuwe maatvoering van de korfbalvelden. In de oude situatie heeft de korfbalclub drie velden van elk 40 bij 60 meter. In de nieuwe situatie komen er vier velden van 20 bij 40 meter. Daarvoor moesten de velden iets worden gedraaid en dat was passen en meten. Het sportcomplex kan op deze manier de ledengroei opvangen én meerdere sporten op het sportcomplex onder brengen.

Sportcomplex Develstein is 14 jaar oud en wordt gebruikt door het DevelsteinCollege, korfbalvereniging Albatros en korf- en handbalvereniging Conventus. Onder schooltijd maakt het DevelsteinCollege gebruik van de velden. De gemeente Zwijndrecht voert het beheer en onderhoud uit.

 

Uitgelicht

livecom.net chat