Sport- en Cultuurkrant Zwijndrecht 2020

Beste (toekomstige) sporters, kunst- en cultuurliefhebbers en andere inwoners van Zwijndrecht,

Wat fijn dat we ons weer voorzichtig kunnen verheugen op een nieuw sport-, kunst- en cultuurseizoen. Het leek er lange tijd op dat dat niet zou lukken, gelet op alle beperkingen van de laatste maanden. Ik ben trots dat er in Zwijndrecht creatieve oplossingen zijn bedacht om activiteiten en initiatieven wél mogelijk te maken. De vele verenigingen die we in onze gemeente rijk zijn, hebben verrassende samenwerkingen tot stand gebracht. Variërend van sportclubs die hun velden beschikbaar stelden aan andere verenigingen tot digitale exposities. Laten we daar vooral mee doorgaan!

Ik wil iedereen die zich hier de afgelopen maanden voor heeft ingespannen (en nog steeds doet) enorm bedanken: dankzij jullie waren er bijvoorbeeld veel leuke sport- en spelactiviteiten voor de jeugd in de zomervakantie. En maakten binnensporters dankbaar gebruik van het aanbod van de buitensportaccommodaties om zo toch in vorm te kunnen blijven.

In vorm blijven is iets waar ik zelf ook dagelijks mee bezig ben: het geeft me energie en zorgt dat ik lekker in m'n vel zit. Dat gun ik iedereen! Vandaar dat ik de activiteiten, die nu weer opgestart worden, graag aanbeveel en dat geldt óók voor het kunst- en cultuuraanbod in Zwijndrecht. In deze krant leest u wat er – voor zover corona dat mogelijk maakt – allemaal te doen is op dat gebied. Ga er eens kijken, doe een keer mee en ontdek wat bij je past.

Ik hoop dat we met elkaar mogen genieten van een mooi, inspirerend en creatief seizoen vol nieuwe ervaringen.

Ronald de Meij,
wethouder Sport, Kunst en Cultuur

Bekijk de acties!

Sporten en bewegen is leuk en gezond. Sport verbindt en brengt mensen bij elkaar. Zwijndrecht heeft een gevarieerd sportaanbod voor jong en oud. Maak gebruik van de kennismakingsacties die worden aangeboden door de organisaties van het Sportplatform en de culturele verenigingen. En doe lekker mee!

S&C krant_2