Praat met de raad: Gerard Slotema (PvdA) over Zorgt de energietransitie voor een nieuwe tweedeling?

De energietransitie gaat het gebruik van fossiele brandstoffen terugdringen. We moeten van het aardgas af en stappen over naar duurzame energie zoals zonne- en windenergie

Gaan de ontwikkelingen in de energietransitie, geen gebruik meer van maken van aardgas en ook het verhogen van de energiebelasting, voor een nieuwe 2 deling in onze maatschappij zorgen?

Aan de ene kant de mensen die het geld hebben om te investeren in nieuwe apparaten zoals warmtepompen, woningaanpassingen om je huis energiezuinig te maken en zonnepanelen. Voor hun zullen de woonlasten dalen en zo hun investering terugverdienen.

Aan de andere kant de mensen die dat geld niet hebben. Zij kunnen die aanpassingen niet betalen, moeten toch van het gas af, kunnen de woningaanpassingen niet betalen en blijven dan ook met hogere woonlasten zitten omdat ook de energiebelasting nog eens een keer gaat stijgen.

De PvdA staat voor gelijke kansen voor iedereen. Dus ook op het gebied van energietransitie.

Ook mensen met een kleine beurs moeten betaalbare alternatieve worden geboden zodat iedereen uiteindelijk kan profiteren van deze energietransitie.

Reageren kan op Facebook gemeente Zwijndrecht of mail:

G.slotema@Zwijndrecht.nl