Openbare gelegenheden in Zwijndrecht en coronavirus

Met de versoepelingen van de coronamaatregelen sinds 1 juni 2020, openen de openbare gelegenheden in Zwijndrecht langzaamaan hun deuren. Op deze pagina vindt u meer informatie hierover. 

Wijkaccommodaties- en activiteiten

Welzijnsorganisatie Diverz is een gedeelte van de activiteiten weer aan het opstarten. Natuurlijk volgens de richtlijnen van de overheid, want veiligheid staat voorop. Deelnemen aan activiteiten kan alleen via aanmelding en/of op uitnodiging. Voor meer informatie over de activiteiten of op welke locaties u terecht kunt, kunt u contact opnemen met het Belteam van Diverz, telefoonnummer 078-6206060. Ook vindt u meer informatie op de website van Diverz

Vivera Sociaal wijkteam

Het Vivera Sociaal Wijkteam is weer gestart met de spreekuren. U kunt hiervoor telefonisch een afspraak maken via telefoonnummer: 078 - 770 87 87. Meer informatie leest u op de website van Vivera

Zwembad en sporthallen

Zwembad De Hoge Devel is gedeeltelijk open. Op de website van De Hoge Devel vindt u meer informatie over de zwemmogelijkheden en de maatregelen om verantwoord het zwembad te kunnen bezoeken.

Alle sporthallen en gymzalen zijn voorlopig nog gesloten vanwege het coronavirus.

Kinderboerderij

Sinds 10 juni 2020 is de De Kiboehoeve weer open met speciale maatregelen. Een bezoek aan de kinderboerderij ziet er dus wel wat anders uit dan normaal. Er zijn aangepaste openingstijden en u kunt alleen op bezoek na reservering. Kijk op de website van De Kiboehoeve voor informatie over reserveren en de spelregels.

Bibliotheek

Bibliotheek Walburg is open met aangepaste openingstijden. Ook kunt u weer meedoen met een aantal activiteiten. Kijk voor meer informatie op de webpagina van bibliotheek Walburg. Kijk op de website van de Bibliotheek AanZet voor meer informatie over de maatregelen rondom het coronavirus en welke bibliotheken open zijn. 

Gemeentehuis

Sinds maandag 16 maart 2020 werken we met een aangepaste dienstverlening van de gemeentewinkel en zijn er aangepaste openingstijden van het gemeentehuis

Sociale dienst

De Sociale Dienst Drechtsteden werkt met een aangepaste dienstverlening. Reizen met de Drechthopper is sinds 2 juni 2020 weer mogelijk met inachtneming van een aantal voorzorgsmaatregelen. 

Weekmarkten

De markt bij winkelcentrum Walburg is sinds 7 mei 2020 weer van start. Ook de markt in Oudeland is open voor levensmiddelen en niet-levensmiddelen. Op de markt is een éénrichtingsroute, zodat 1.5 meter afstand houden mogelijk is. 

Werkzaamheden in de wijk

Op verschillende plekken in Zwijndrecht worden er werkzaamheden uitgevoerd. Het werken in de openbare ruimte is zoveel mogelijk aangepast ter bescherming van onze medewerkers. Hierbij worden de voorschriften in de omgang en het afstand houden in acht genomen. Waar dat kan reizen medewerkers en aannemers zoveel mogelijk met eigen (individueel) vervoer naar de werklocaties.