Omleiding Walburg werkzaamheden R-net

Kijk hier voor de omleidingsroute

De komende weken vernieuwt de provincie Zuid-Holland, in samenwerking met de gemeente Zwijndrecht, een aantal bushaltes in Zwijndrecht. Op 9 december start Qbuzz namelijk met een nieuwe, snelle busverbinding naar Rotterdam Kralingse Zoom en Dordrecht. De R-net lijn 488. Hiervoor worden de bushaltes bij het station en aan de Laan van Walburg (halte Beneluxlaan) ter hoogte van het winkelcentrum Walburg opgewaardeerd naar R-net kwaliteit. De haltes worden comfortabeler en bij de halte Beneluxlaan komen overdekte fietsenstallingen.

 

Werkzaamheden
Maandag 5 november 2018 startte aannemer Verweij Infra met de werkzaamheden bij het station. Maandag 12 november 2018 starten de werkzaamheden bij de Laan van Walburg. Op het station worden nieuwe bushokjes geplaatst en worden de hekwerken vervangen. Bij de Laan van Walburg komt één nieuwe halte (ter hoogte van de HEMA), de andere bestaande halte krijgt een nieuw bushokje en er worden overdekte fietsenstallingen geplaatst. Als alles volgens planning verloopt zijn de haltes bij het station medio november klaar, de haltes aan de Laan van Walburg zijn begin december klaar voor gebruik.

 

Afsluiting Laan van Walburg
In verband met de aanleg van de nieuwe halte ter hoogte van de HEMA wordt de Laan van Walburg afgesloten van 14 november tot en met 6 december. De weg is direct na IJsselmeer in de richting van de rotonde Beneluxlaan afgesloten. Het winkelcentrum blijft bereikbaar. Doorgaand verkeer wordt ter plaatse omgeleid met gele borden. De omleidingsroute loopt over de Rotterdamseweg, de Ringdijk en de Van Schaikstraat. Fietsers kunnen ter hoogte van IJsselmeer de weg oversteken en aan de overzijde het fietspad op de Laan van Walburg gebruiken.

 

Omleiding walburg