Nieuwe bushaltes voor snelle R-net buslijn

Werkzaamheden station en Laan van Walburg

De komende weken vernieuwt de provincie Zuid-Holland, in samenwerking met de gemeente Zwijndrecht, een aantal bushaltes in Zwijndrecht. Op 9 december start Qbuzz namelijk met een nieuwe, snelle busverbinding naar Rotterdam Kralingse Zoom en Dordrecht. De R-net lijn 488. Hiervoor worden de bushaltes bij het station en aan de Laan van Walburg (halte Beneluxlaan) ter hoogte van het winkelcentrum Walburg opgewaardeerd naar R-net kwaliteit. De haltes worden comfortabeler en bij de halte Beneluxlaan komen overdekte fietsenstallingen.

 

Werkzaamheden
Maandag 5 november 2018 startte aannemer Verweij Infra met de werkzaamheden bij het station. En maandag 12 november 2018 starten de werkzaamheden bij de Laan van Walburg. Op het station worden nieuwe bushokjes geplaatst en worden de hekwerken vervangen. Bij de Laan van Walburg komt één nieuwe halte (ter hoogte van de HEMA), de andere bestaande halte krijgt een nieuw bushokje en er worden overdekte fietsenstallingen geplaatst. Als alles volgens planning verloopt zijn de haltes bij het station medio november klaar, de haltes aan de Laan van Walburg zijn begin december klaar voor gebruik.

 

R-Net bushalte

 

 

Nieuwe busvervoerder Qbuzz per 9 december

Deze maatregelen zijn nodig voor het nieuwe openbaar vervoer netwerk dat op 9 december 2018 van start gaat. Dit netwerk in de regio Drechtsteden/Alblasserwaard wordt compleet vernieuwd met de komst van nieuwe vervoerder Qbuzz. Met dit nieuwe netwerk rijden op de belangrijkste verbindingen vaker bussen naar Rotterdam. Bovendien rijden deze bussen over snellere routes.

 

Wat betekent dit voor reizigers en de omgeving?
 

 • Bereikbaarheid bushaltes
  De haltes bij het station worden gefaseerd aangepakt waardoor de bus hier altijd kan stoppen. Tijdens de werkzaamheden aan de halte Beneluxlaan wordt een veilige, tijdelijke halte ingericht. Reizigers worden hierover ter plaatse geïnformeerd.

   
 • Verkeer
  De werkzaamheden kunnen op sommige momenten het verkeer in de buurt enigszins hinderen. Bij de bestaande halte Beneluxlaan stoppen bussen op de rijbaan om reizigers in en uit te laten stappen bij de tijdelijke halte.

   
 • Afsluiting Laan van Walburg
  In verband met de aanleg van de nieuwe halte ter hoogte van de HEMA wordt de Laan van Walburg afgesloten van 14 november tot en met 6 december. De weg is direct na IJsselmeer in de richting van de rotonde Beneluxlaan afgesloten. Het winkelcentrum blijft bereikbaar. Doorgaand verkeer wordt ter plaatse omgeleid met gele borden. De omleidingsroute loopt over de Rotterdamseweg, de Ringdijk en de Van Schaikstraat. Fietsers kunnen ter hoogte van IJsselmeer de weg oversteken en aan de overzijde het fietspad op de Laan van Walburg gebruiken.

 

R-net

R-net is hét keurmerk voor hoogwaardig openbaar vervoer (HOV) in de Randstad. De bussen rijden over snelle, doorgaande routes en stoppen in de regel minder vaak. Dit levert rijtijdwinst op, verkleint de kans op vertraging en leidt daardoor tot grotere betrouwbaarheid en meer reiscomfort. De bussen rijden frequent en zijn comfortabeler dan gewone bussen.

De haltes bieden verder meer wachtcomfort en hebben digitale informatiepanelen waarop actuele vertrektijden staan. Alle R-net bussen hebben snelle wifi, USB-poorten en opklaptafels. R-net is makkelijk te herkennen aan de rood-grijze uitstraling.
 

Dienstregeling per 9 december
Meer informatie over de nieuwe dienstregeling en alle andere buslijnen in Zwijndrecht vindt u op de website van Qbuzz: www.qbuzz.nl/dav.