Marit Törnqvist komt naar Zwijndrecht!

De tentoonstelling "Licht in het donker" is leuk voor jong, oud, liefhebbers van illustraties en kinderboeken.

Wat woorden niet kunnen, maken illustraties in één oogopslag duidelijk. Bij prentenboeken draait het om illustraties, die vertellen een uniek verhaal. Genieten u en uw kinderen ook van de tekeningen in kinderboeken? Dan is de tentoonstelling 'Licht in het donker' zeker een bezoek waard! Want niemand minder dan kinderboekenschrijfster en illustratrice Marit Törnqvist komt naar Zwijndrecht!
 

Licht in het donker


Marit is voor haar illustraties en boeken bekroond met vele prijzen en bekend geworden door haar tekeningen bij de boeken van de legendarische Astrid Lindgren uit Zweden. Dit jaar nog won Marit de Zilveren Griffel voor haar boek "Het Gelukkige Eiland'. De gemeente Zwijndrecht is trots dat Marit naar Zwijndrecht komt en bij KunZt, de expositieruimte in het gemeentehuis, haar 30-jarig jubileum viert met de tentoonstelling ‘Licht in het donker’.

Bezoek de expositie vanaf 30 november
De tentoonstelling "Licht in het donker" is leuk voor jong, oud, liefhebbers van illustraties en kinderboeken. De tentoonstelling laat de illustraties, (kinder)verhalen, ervaringen en grote sociale betrokkenheid zien van Marit. Tijdens de tentoonstellingsperiode zijn er in Zwijndrecht ook allerlei activiteiten, waaronder een voorleesestafette, een meet & eat en theatervoorstelling.

 

Kindetekenwedstrijd
Speciaal voor Kinderen is er een tekenwedstrijd georganiseerd. Doe je mee? Download de kleurplaat hier, pak je potloden en teken jezelf in de feestelijke optocut. Lever je tekening voor 1 december in bij het gemeentehuis en wie weet win jij een leuke prijs! De winnaars maken we bekend op zondagmiddag 9 december in het gemeentehuis van Zwijndrecht, tijdens de kinderopening van de tentoonstelling. 

Kinderopening op 9 december
Wat u zeker niet mag missen is de kinderopening, zondag 9 december in het gemeentehuis van Zwijndrecht. Tussen 13.45 – 16.00 uur zijn er allerlei leuke dingen te beleven. Zo geeft Marit een tekenworkshop voor kinderen van 6-12 jaar en geeft Theaterhuis Drechtsteden een theater/dans workshop voor kinderen van 2-6 jaar. Het wordt een gezellige middag vol knutselen en spelen!

Openingstijden
KunZt is open van woensdag tot en met zondag van 13.30 – 16.30 uur. De expositie is te bezoeken van 1 december tot en met 10 februari. www.kunztzwijndrecht.nl

 

Uitgelicht