Maak uw auto onaantrekkelijk voor autodiefstal

Gratis dna-kit bij auto-inbraak

De gemeente Zwijndrecht blijft zich inzetten op het terugdringen van het aantal auto-inbraken en -diefstallen. Met een synthetische dna, een soort lak, is het mogelijk om eenvoudig onzichtbare markeringen aan te brengen op jouw auto. De markeringen zorgen ervoor dat uw auto een unieke code krijgt die in geval van inbraak of diefstal naar jou is te herleiden. Auto's en auto-onderdelen (airbag, navigatiesysteem en radio) die behandeld zijn met dit dna worden daarmee onaantrekkelijk om te stelen en door te verkopen.

Bent u slachtoffer geworden van een auto-inbraak of is uw auto gestolen? Dan kunt u als inwoner van Zwijndrecht in aanmerking komen voor een gratis dna-autokit. De gemeente stelt 100 kits gratis beschikbaar.

Voor het aanbieden van de dna-autokit is de gemeente in de wijk Heer Oudelands Ambacht een samenwerking aangegaan met de Buurtswhatsapp groep en het Wijkpreventieteam. Inwoners van deze wijk die slachtoffer zijn geworden van auto-inbraak of –diefstal kunnen dit melden via de Buurtwhatsapp in deze wijk en krijgen via de coördinator informatie over de autokit. Het Wijkpreventieteam bezorgt de kit kosteloos thuis.

Kijk voor meer info en voor voorwaarden over de gratis DNA-auto kit op www.zwijndrecht.nl/veilig.