Jordan Soplanit ontvangt Carnegie heldenmedaille

Op woensdag 15 mei 2019 ontving Jordan Soplanit uit Zwijndrecht een medaille van het Carnegie Heldenfonds. Hij ontving deze medaille uit handen van de burgemeester van Den Haag Pauline Krikke. Op 3 augustus 2018 redde hij samen met zijn schoonzus Immeke (uit Den Haag) twee kinderen. Met gevaar voor eigen leven wisten ze bij het strand van Scheveningen twee jongens uit het water te halen. Gelukkig is alles goed gekomen met de jongens.

Jordan Soplanit ontvangt Carnegie Heldenmedaille

Foto: Henriëtte Guest

Zeer verdiend

Burgemeester Pauline Krikke: “Immeke en Jordan hebben met gevaar voor eigen leven twee kinderen het leven gered. Gelukkig is het goed gekomen met de jongens, maar ik kan mij goed voorstellen dat deze heftige gebeurtenis een grote impact heeft gehad op Immeke en Jordan. Kort na de heldendaad heb ik hen persoonlijk bedankt voor wat zij gedaan hebben. Ik vond het heel fijn dat ik Immeke en Jordan vandaag ook de zilveren draagmedaille en het loffelijk getuigschrift van het Carnegie Heldenfonds mocht uitreiken. Zeer verdiend.”

 

Trots

Ook wij vinden deze medaille zeer verdiend. Respect voor Jordan en zijn schoonzus Immeke. We zijn als gemeente erg trots zo'n held in ons midden te hebben.