Heling in Zwijndrecht - Is wat u koopt eerlijk verkregen?

Op dit moment worden er in Zwijndrecht goederen aangeboden die gestolen zijn of besteld via een webwinkel, maar niet afgerekend. Het kan bijvoorbeeld om schoenen, kleding of een fiets gaan. Een verkoper biedt een artikel voor een lage prijs aan, die niet past bij de waarde ervan.  

Strafbaar

De politie in Zwijndrecht ontvangt veel aangiftes van mensen die een rekening of aanmaning krijgen voor een product dat zij niet hebben besteld. Het product is dan ergens anders afgehaald door de oplichter. Wist u dat u strafbaar bent als u artikelen koopt waarvan u had kunnen vermoeden dat ze illegaal verkregen zijn? Let dus goed op. Speciaal ook jongeren waarschuwen we om hierop te letten. Het zou zonde zijn als een verkeerde aankoop een levenslang strafblad oplevert.

Heling herkennen

Hoe voorkomt u dat u illegaal verkregen artikelen koopt? Let dan allereerst op de prijs. Krijgt u een artikel aangeboden en is de prijs te mooi om waar te zijn? Koop het dan niet; de kans is groot dat het om een gestolen artikel gaat. Gestolen artikelen kunnen op allerlei manieren aangeboden worden, zoals op straat, via Marktplaats of sociale media. Wees dus alert. Via de website www.stopheling.nl kunt u kijken of een aangeboden artikel als gestolen geregistreerd staat.

Wat kunt u doen?

•    Noteer altijd het serienummer van een (nieuw) product dat u koopt. Het serienummer maakt het product uniek en traceerbaar. Bij bijvoorbeeld mobiele telefoons staat dit nummer vaak onder de batterij. 
•    Noteer uw serienummers overzichtelijk via de app Stopheling.
•    Doe altijd aangifte van diefstal. De politie kan u dan helpen uw gestolen spullen terug te krijgen. Bovendien krijgt de politie meer inzicht in welke helers er zijn en hoe zij werken.
•    Check vóórdat u een aankoop doet op Stopheling.nl of het product als gestolen staat geregistreerd.