Gesprongen rioolpersleiding bij Doctor Boutensstraat

Nadat de rioolpersleiding bij de Doctor Boutensstraat is gesprongen, heeft de gemeente tijdelijke hekken geplaatst om de locatie van de breuk. Dit is gedaan om verkeersbelasting te voorkomen en de bestrating op deze manier de tijd te geven om zich te stabiliseren rondom de leiding. Uit de onderzoeken blijkt dat de aanhechting van de leiding kapot is gegaan door zetting. We hebben in Zwijndrecht een drassige ondergrond. Maar dit wordt versterkt doordat zwaar verkeer over de leiding rijdt. Auto's en vrachtwagens zijn op zo'n gevoelig punt niet langer gewenst, deze locatie is namelijk een belangrijk knooppunt voor het rioolafvalwater van Zwijndrecht. Om deze reden wijzigt de gemeente de verkeerssituatie in de Doctor Boutensstraat.

Wijzigen verkeerssituatie

Het verkeersbesluit heeft tot 10 juli ter inzage gelegen. Hierop zijn geen bezwaren ingediend. Dit betekent dat het formeel voor auto's en vrachtwagens niet meer mogelijk is om van de Doctor Boutensstraat naar de Borneostraat te rijden (en andersom). Dit gedeelte van de weg wordt een (brom)fietspad. Zie de afbeelding. Het blijft voor voetgangers en hulpdiensten toegankelijk. De aannemer start maandag 15 juli met de werkzaamheden hiervoor en verwacht ongeveer een week bezig te zijn. Zodra de werkzaamheden zijn uitgevoerd wordt ook het onkruid weggehaald.

 

Wijziging verkeerssituatie
Klik op de afbeelding voor een grotere weergave

Dr Boutensstraat dicht gestraat
Het gat is weer dicht, maar de hekken staan er uit voorzorg nog omheen

Terugblik

In de nacht maandag 28 januari omstreeks 02.00 uur is in de Doctor Boutensstraat een persleiding gesprongen. Hierdoor is een gat van circa drie meter diep ontstaan waardoor het afvalwater door de straat stroomde en een auto vast kwam te zitten. Om ervoor te zorgen dat het afvalwater van de wijken die op deze leiding aangesloten zijn afgevoerd kan worden, heeft de gemeente een aantal noodmaatregelen getroffen. In de nacht van maandag op dinsdag is een noodvoorziening aangelegd. Ook reden tankwagens bij diverse gemalen af en aan om het afvalwater af te pompen en te vervoeren naar de gemalen waar het wel verwerkt kon worden.  Er is dag en nacht gewerkt om de situatie onder controle te houden, de locatie van de breuk te vinden, herstelwerkzaamheden uit te voeren en terug te schakelen op de reguliere rioolvoorziening. Bewoners werd gevraagd het waterverbruik waar mogelijk te beperken. De noodvoorzieningen zijn opgeruimd. De systemen werken sinds vrijdag 1 februari weer op eigen kracht.

Meer informatie

Mocht u nog vragen hebben hierover, bel dan tussen 08.30 en 17.00 uur naar 14 078.

 

Herstelwerkzaamheden gesprongen persleiding
Herstelwerkzaamheden aan de gesprongen rioolpersleiding