Expositie van jubilerende Fotoclub Zwijndrecht in KunZt

De nieuwe expositie bij KunZt staat in het teken van het 60-jarig jubileum van Fotoclub Zwijndrecht. Leden van de fotoclub laten hun mooiste en indrukwekkendste foto's zien van de afgelopen 5 jaar. Dit levert een grote verscheidenheid aan foto's op. Donderdag 5 september opent wethouder Ronald de Meij (Cultuur) de tentoonstelling officieel in de expositieruimte van KunZt.

De tentoonstelling 'Jubileum Fotoclub Zwijndrecht' bestaat uit zo'n 60 foto's. Veel verschillende genres en thema's zijn in de foto's terug te zien. Denk aan landschap, straat, mensen, natuur, architectuur, maar ook vergankelijkheid, schoonheid en tegenstellingen. De fotografen hebben verschillende technieken toegepast, zowel bij het gebruik van kleur als bij het afdrukken. Kortom, de tentoonstelling biedt een grote variatie aan beeldvormen, uitwerkingen en onderwerpen.

Historie Fotoclub Zwijndrecht

De in 1959 opgerichte Fotoclub Zwijndrecht behoort met 60 leden tot de grotere fotoclubs van Nederland en heeft leden uit Zwijndrecht en omstreken. Een onderdeel van de expositie beslaat ook de historie van de fotoclub. Er zijn oude instructiematerialen, oude clubbladen, foto's uit de jaren '60 en '70, en wisselbekers van fotowedstrijden te bewonderen.

Openingstijden

De tentoonstelling loopt van 5 tot en met 29 september 2019. Openingstijden: woensdag-, donderdag-, vrijdag- en zondagmiddag tussen 13.30 uur en 16.30 uur. Tijdens de Open Monumentendag op zaterdag 14 september is KunZt geopend in plaats van zondag 15 september. De expositeruimte KUNZT vindt u in het
Oude Raadhuis, Raadhuisplein 1 (de ingang aan de zijde Burgemeester de Bruïnelaan).  Meer informatie via www.kunZtzwijndrecht.nl.

Poster expositie Fotoclub Zwijndrecht in KunZt