Expositie identiteit

Ook dit jaar organiseert KunZt Zwijndrecht in combinatie met het DevelsteinCollege weer een expositie in de expositieruimte van KunZt. Met dit jaar als thema 'Identiteit'. Identiteit is dit jaar het landelijke eindexamenthema voor Kunstvakken op middelbare scholen.

Een veelomvattend begrip

Bij identiteit denk je misschien snel aan jezelf identificeren met bijvoorbeeld een ID kaart, een paspoort of een schoolpas. Wanneer je identiteit vertaalt naar 'Wie ben ik?' krijg je er een heel ander beeld bij. De VMBO-T- eindexamenleerlingen werkten de afgelopen periode beeldend met dit thema. De leerlingen kwamen er al snel achter dat identiteit nog veel meer omvattend is dan alleen persoonlijke gegevens en wat uiterlijke kenmerken. Zo kwamen onderwerpen als afkomst, kledingstijl, geloof, smaak, hobby, geslacht, familie, woonplaats, vrienden en cultuur naar boven.

Gevarieerd en verrassend

Elke leerling gaf een eigen persoonlijke invulling aan dit thema. Deze diversiteit is terug te zien in het idee achter het kunstwerk, maar ook in bijvoorbeeld de materiaalkeuze. Het werk van de examenleerlingen vormt de basis voor de gevarieerde en verrassende expositie 'Identiteit'. Daarnaast kun je ook beeldend werk bewonderen van leerlingen (verschillende leerjaren en niveaus) van het Art & Performanceprogramma van het DevelsteinCollege. De expositie is te bezoeken van 24 mei en duurt tot 14 juni 2019.

Feestelijke opening en programma

De feestelijke opening van de expositie Identiteit vindt plaats op vrijdag 24 mei om 15:00 uur met een korte performance van Rapper Thayrence. Om 15.30 uur opent wethouder Jolanda de Witte (Cultuur) de expositie officieel. Influencer en oud-Develsteinleerling Gabriela de Graaf (ruim 16000 online volgers) vertelt over identiteit en social media. Hierna kunnen de leerlingen even in de expositie ruimte rondkijken, een polaroid maken in de photobooth of genieten van een virgin cocktail uit de cocktailbar, ook zullen er enkele living statues aanwezig zijn. Dit allemaal onder het genot van muziek van DJ's Torex (Daan van Torenburg) en LUNIC (Luca Noordermeer). Om 16:30 uur is de opening ten einde.

 

Poster identiteit