Dominic Schrijer nieuwe voorzitter Koninklijke BLN-Schuttevear

De leden van Koninklijke BLN-Schuttevaer hebben vandaag tijdens de Algemene Ledenvergadering (ALV) in het Deltahotel in Vlaardingen ingestemd met het voorstel van het Algemeen Bestuur (AB) om Dominic Schrijer aan te stellen als nieuwe voorzitter van de binnenvaartbranchevereniging.

Een overgrote meerderheid van de circa 200 aanwezigen steunde het voorstel en bracht een positieve stem uit. Schrijer neemt vanaf 1 februari 2019 officieel de voorzittershamer ter hand. Naast de kandidatuur van Schrijer kwamen ook de plannen en begroting voor volgend jaar en de verkenning van een intensievere vorm van  samenwerking met het Centraal Bureau voor de Rijn en Binnenvaart (CBRB) aan de orde.

 

Schrijer reageerde enthousiast op de positieve stemmingsuitkomst. “Ik kijk er enorm naar uit om mijn kennis en netwerk in te zetten om het belang van de binnenvaart te dienen en samen met het bestuur de successen van BLN verder uit te bouwen” sprak hij direct nadat vicevoorzitter Jan van Belzen de stemmingsuitslag officieel bekend maakte. De aanwezige stemgerechtigde leden brachten hun stem uit op basis van een korte film waarin Schrijer gevolgd werd langs een aantal van zijn ‘succesprojecten’. De Rotterdamse Burgemeester Ahmet Aboutaleb roemde Schrijer in deze visuele bijdrage om zijn visie en lef om buiten de gebaande paden te treden. Daarnaast werd hij geprezen door collega’s van de Innovatiefabriek en Vitaal Pendrecht om zijn enthousiasme, betrokkenheid en bestuurlijke ervaring.