Doe mee met de Woordkunstenwedstrijd

Elk jaar organiseren de herdenkingscomités 4 en 5 mei van Zwijndrecht en Hendrik- Ido-Ambacht een woordkunstenwedstrijd voor kinderen en jongeren tot 18 jaar uit Zwijndrecht en Hendrik-Ido-Ambacht. Een woordkunst kan van alles zijn. Denk aan een gedicht, songtekst of rap. Het thema van dit jaar is: Verhalen om nooit te vergeten. Een thema dat past bij de viering van 75 jaar vrijheid. 

Spreken de verhalen uit de oorlog jou aan? Kan jij goochelen met woorden? Denk er dan eens over na om een woordkunst te maken en in te zenden dat past bij het thema 'Verhalen om nooit te vergeten'.

Verhalen om nooit te vergeten

Wil je meer weten over het thema of je laten inspireren? Kijk dan op de website van het Nationaal Comité 4 en 5 mei. Hierin legt Hare Koninklijke Hoogheid prinses Mabel uit wat het thema voor haar betekent.

Dodenherdenking

De winnende woordkunstenaars mogen hun woordkunst voordragen tijdens de Dodenherdenking op 4 mei in Zwijndrecht of Hendrik-Ido-Ambacht. 

Inleveren

De deadline voor het inleveren van de woordkunst is donderdag 26 maart 2020. Je kunt je woordkunst mailen naar representatie@h-i-ambacht.nl. Vergeet niet je naam en contactgegevens te vermelden. Een jury beoordeelt de ingezonden woordkunsten en maakt op woensdag 15 april 2020 om 14:30 uur de genomineerden bekend in de trouwzaal van de gemeente Zwijndrecht. Ben je een van de genomineerden? Dan ontvang je hiervoor een uitnodiging. 

Informatie

Neem voor meer informatie contact op met:
Cees van Meerten via cees@van-meerten.nl,  telefoonnummer 06-24200103.
Oscar Groenewout via oscar@groenewout.net, telefoonnummer 06-47946186.