Coming-Outdag 11 oktober 2020

Op zondag 11 oktober is het Coming-Outdag. Op deze dag geven we landelijk extra aandacht aan het moment dat een LHBTI-er openlijk voor zijn of haar seksuele voorkeur uitkomt. LHBTI staat voor lesbisch, homo, biseksueel, transgender en interseks.

Wethouder Ronald de Meij (Zorg en Welzijn): "We vinden het belangrijk dat we als gemeente uitstralen dat iedereen zich welkom voelt in Zwijndrecht. Ongeacht iemand zijn geaardheid, levensovertuiging of achtergrond. Iedereen moet zichzelf kunnen zijn, geaccepteerd worden en zich veilig voelen."

Vlag hijsen

Om deze boodschap kracht bij te zetten hijst de wethouder op vrijdag 9 oktober al de regenboogvlag, zodat het hele weekend in het teken staat van Coming-Outdag. We hebben alle bedrijven, organisaties en verenigingen in Zwijndrecht gevraagd om aankomend weekend ook de vlag uit te hangen.

Workshop 'Cultuur sensitief werken' en 'Discriminatie en LHBTI'

Het doel van deze workshop is om professionals en vrijwilligers van verenigingen, bedrijven en organisaties handvatten mee te geven over hoe om te gaan met cultuurverschillen, vooroordelen en bewuste uitsluiting en (h)erkennen van discriminatie en LHBTI. Dit gebeurt, vanwege corona, via twee verschillende digitale workshops. Het is de bedoeling dat u zowel de training cultuursensitief werken als discriminatie en LHBTI volgt. Het is namelijk één training die vanwege de tijdsduur in tweeën is opgesplitst. 

Datum en tijd:

  • Workshop Cultuur sensitief werken | woensdag 11 november van 15.00 – 17.00 of  van 19.00 – 21.00 uur
  • Workshop 'Discriminatie en LHBTI | woensdag 18 november van 15.00 – 17.00 of van 19.00 tot 21.00 uur.

Er kunnen per workshop maximaal 12 deelnemers meedoen. Dus meld u snel aan!

Aanmelden

RADAR

Deze workshops worden gegeven door RADAR. RADAR is het antidiscriminatiepunt voor de regio Zwijndrecht.

Meer informatie 

• E-mail: info@radar.nl
• Website: www.radar.nl