Buurtbemiddelaars gezocht, iets voor jou?

Buurtbemiddeling is een aanpak om mensen te helpen burenconflicten zelf op te lossen, door met elkaar in gesprek te gaan. Dit gebeurt onder leiding van vrijwilligers, de buurtbemiddelaars, die hier speciaal voor worden getraind. Wij zoeken op dit moment nieuwe vrijwilligers in Zwijndrecht.

Wat heb je nodig om een goede buurtbemiddelaar te zijn?

Een buurtbemiddelaar is in de eerste plaats een uitstekende luisteraar. Als de ruziënde partijen eenmaal weer met elkaar in gesprek zijn, kan het probleem veel eenvoudiger worden opgelost. Voor het project Buurtbemiddeling zijn we op zoek naar mensen die beschikken over goede sociale vaardigheden, die onbevooroordeeld naar anderen kunnen luisteren en in een conflict onpartijdig kunnen blijven. Het is boeiend, nuttig en afwisselend vrijwilligerswerk. Het kost je gemiddeld enkele, door jezelf te plannen, uren per maand.

Wat krijg je van ons?

Je krijgt een tweedaagse training in het voeren van bemiddelingsgesprekken. Daarnaast is er een terugkomavond die in overleg wordt gepland. Naast de training ontvang je begeleiding van een coördinator, bijscholing en er is geregeld uitwisseling van ervaringen met de collega-bemiddelaars.

Interesse of vragen?

Je kunt de coördinator bereiken via telefoonnummer 078 750 89 69 of per e-mail buurtbemiddeling@meeplus.nl.