Buitenspeeldag 2019 - Doe mee!

Gun jij de kinderen uit jouw straat of buurt een heerlijke middag buitenspelen? Zet dan alvast 12 juni in je agenda en meld je aan! Die middag is het namelijk weer Nationale Buitenspeeldag.

Door heel Nederland worden dan deelnemende straten voor het verkeer afgesloten, zodat de kinderen vrijuit kunnen spelen.

Buitenspeeldag

Waarom een Buitenspeeldag?

Buitenspelen is belangrijk voor kinderen. Het prikkelt de fantasie en is goed voor sociale vaardigheden, gezondheid en motoriek. Om het buitenspelen te bevorderen is er iedere jaar de Nationale Buitenspeeldag. Dit keer dus op woensdag 12 juni. Van 13.00 uur tot 17.00 uur kunnen de kinderen veilig op straat spelen, omdat er dan geen auto's in de deelnemende straten mogen rijden. Een groot kinderfeest!

Aanmelden

Heb jij leuke plannen voor de kinderen uit jouw straat? Meld je dan nu aan. Dit kan tot vrijdag 2 mei via wijkbureau@zwijndrecht.nl of via telefoonnummer (078) 770 3705. Straten waar de bus doorheen rijdt kunnen helaas niet meedoen. 

Vergunning en bijdrage

Wanneer jij zorgt voor de ideeën en de uitvoering, dan zorgt de gemeente voor de vergunning en voor hekken om de straat af te sluiten voor het verkeer. De meeste wijkplatforms en de dorpsraad geven een financiële bijdrage. Geef bij je aanmelding aan of je hier gebruik van wilt maken, dan zorgen wij dat je in contact komt met hen.