Beweegrecept: Hét recept voor meer beweging

Beweegrecept: Hét recept voor meer beweging
Samen met de sportcoach op zoek naar de sport die bij u past

U denkt er vast weleens aan om meer te gaan bewegen? Maar wat vindt u leuk? Wat past binnen het budget? En welke sport houdt rekening met uw lichamelijke conditie? Veel mensen weten niet waar ze moeten beginnen en zetten daardoor nooit de eerste stap naar een vereniging of sportschool. Zonde, want sporten is gezond én daarnaast ook ontzettend leuk! Klinkt dit herkenbaar voor u? Dan hebben de Vivera Sportcoaches iets voor u; het “beweegrecept”.

“Het beweegrecept wordt op verschillende plekken in Zwijndrecht meegegeven aan mensen die meer willen bewegen. Je kunt ‘m onder andere krijgen bij de huisarts of bij de fysiopraktijk. Met het recept kom je bij ons terecht, de Vivera Sportcoaches. Wij zijn nu anderhalf jaar actief in Zwijndrecht, kennen het sportaanbod bij u in de buurt en willen graag meer mensen in beweging krijgen. Gratis en vrijblijvend kijken we samen met u naar uw wensen, wat voor soort sport bij u past en wat u leuk vindt. We hopen u zo op weg te helpen naar een sportievere toekomst”, aldus Sandra van den Assem en Kirsten Bots (Vivera Sportcoaches in Zwijndrecht).

Beweegrecept van de huisarts
Carla Rietdijk is praktijkondersteuner bij huisartsenpraktijk Top en zeer enthousiast over het “beweegrecept”. “Ik spreek op de praktijk veel mensen die meer willen bewegen, maar door fysieke beperkingen of andere factoren durven ze de eerste stap niet te zetten. Juist die mensen krijgen van mij het “beweegrecept” mee naar huis. Er zijn in Zwijndrecht zoveel mogelijkheden. Niet alleen op de sportscholen of verenigingen maar ook via andere organisaties. Ook zijn er gratis manieren om te bewegen. Via het recept kom je vrijblijvend in contact met de sportcoaches. Zij kijken samen met jou naar de mogelijkheden. Bij huisartsenpraktijk Top deel ik het “beweegrecept” al uit en daar wordt enthousiast op gereageerd.”

Enthousiast sporter dankzij Vivera
Cor van Dijk, inwoner van Zwijndrecht, is vorig jaar dankzij de Vivera sportcoaches weer gaan sporten. “Ik vond het heel fijn om samen met de coaches te kijken wat bij me past. En met resultaat. Na het uitproberen van een aantal sporten ben ik uitgekomen op Walking Football. Twee keer per week train ik met een enthousiaste groep bij voetbalverenigingPelikaan. Ik kan het iedereen aanraden!”

Kom in beweging en zet de eerste stap
“Een beter recept bestaat niet. Geen medicatie, maar een eerste stap naar meer bewegen en een betere conditie. De sportcoaches gaan graag samen met u op zoek naar welke vorm van bewegen het best bij u past. We hebben als Zwijndrecht veel sportvoorzieningen en ik hoop dat nog meer inwoners een sport of andere manier van bewegen vinden die goed bij ze past en waar zij plezier aan beleven”, aldus wethouder Jolanda de Witte.

Wilt u ook advies van de Vivera Sportcoaches? Neem dan contact op met Kirsten Bots of Sandra van den Assem

T: 078-6450039
E: sandravdassem@hattricksport.nl
I: www.viverazwijndrecht.nl
F: www.facebook.com/ViveraSportcoach/

Wethouder de Witte overhandigt het "beweegrecept" aan de praktijkondersteuning van huisarts Top

Uitgelicht

livecom.net chat