Begraafplaatsen en uitvaartplechtigheden

De begraafplaatsen in Zwijndrecht en Heerjansdam zijn geopend voor uitvaarten. Voor uitvaartplechtigheden geldt dat deze doorgaan onder bepaalde voorwaarden. Helaas zijn wij voor de gezondheid van iedereen genoodzaakt deze beperkende maatregelen te nemen. We begrijpen dat deze moeilijke maatregelen zeer verdrietig zijn en zeer veel impact hebben op degenen die afscheid nemen van een dierbare. Wij doen er alles aan om het afscheid zo mooi en waardig mogelijk te laten zijn. De gedenkplekken en graven kunnen bezocht worden, maar wij vragen u dit tot een minimum te beperken.

Wij zijn ons er van bewust dat bovengenoemde beperkingen erg ingrijpend zijn voor de nabestaanden. Er is altijd een mogelijkheid aanwezig om op een later tijdstip (na opheffing van de beperkingen) een herdenkingsdienst te houden. Aansluitend aan de herdenkingsdienst kan er dan een bezoek aan het graf worden gebracht en is catering mogelijk.

Begrafenis

De begrafenis vindt plaats in het bijzijn van maximaal 30 personen. Er wordt voortdurend een afstand van 1,5 meter tussen de aanwezigen aangehouden.

Uitvaartplechtigheden

Voor de uitvaartplechtigheden in de aula's van de begraafplaatsen in Zwijndrecht (Jeroen Boschlaan en Munnikensteeg) en Heerjansdam gelden de volgende voorwaarden:

  • Bij de uitvaartplechtigheden op de locaties Jeroen Boschlaan en Heerjansdam zijn maximaal 8 personen (exclusief voorganger/uitvaartleider)
  • Bij uitvaartplechtigheden op de locatie Munnikensteeg zijn maximaal 20 personen aanwezig (exclusief voorganger/uitvaartleider).
  • Er wordt op de locaties voortdurend een afstand van 1,5 meter tussen de aanwezigen aangehouden

Condoleances

Het Rouwcentrum en de aula's op de locaties Munnikensteeg en Heerjansdam zijn gesloten voor uitgebreide condoleances, nazit en cateringsfaciliteiten.

Opbaren

In het Rouwcentrum en Heerjansdam kunnen overledenen worden opgebaard. Per bezoek zijn maximaal 5 personen aanwezig.