Aanvraag lintje voor 15 juni 2020 indienen

Voor de lintjesregen 2021 in Zwijndrecht kunt u tot 15 juni 2020 een aanvraag indienen. Een lintje is een blijk van waardering voor personen die zich belangeloos inzetten voor de samenleving, bijvoorbeeld iemand die zich tomeloos inzet voor een sportclub, muziekvereniging of de medemens. U kunt voor zo'n persoon een lintje aanvragen bij de gemeente. 

De behandeling van een voorstel kost veel tijd. Daarom is het belangrijk om tijdig in actie te komen. Naast de lintjesregen voor Koningsdag is het ook mogelijk een lintje aan te vragen voor de uitreiking bij een bijzondere gebeurtenis. In dit geval moet men de aanvraag tenminste zes maanden van tevoren bij de gemeente indienen.

Informatie

Meer informatie kan men vinden op www.lintjes.nl en op www.zwijndrecht.nl. Op deze site vindt u het aanvraagformulier. Maar voordat men een aanvraag doet neem dan eerst contact op met het gemeentehuis van Zwijndrecht om na te gaan of de verdiensten inderdaad bijzonder genoeg zijn voor een Koninklijke onderscheiding. U kunt daarvoor bellen met het Kabinet van de burgemeester, telefoon (078) 770 36 18 Marcella Cobelens.