Aangifte van geboorte nu ook digitaal

Kersverse ouders kunnen nu ook digitaal de geboorte van hun kind aangeven. Zij kunnen dat vanuit huis doen en dat is in deze tijden van sociale afstand wel zo fijn. De geboorte van een kind geeft u binnen 3 dagen aan. Dat doet u in de gemeente waar uw kind is geboren. Vanaf dinsdag 31 maart 2020 kan dat dus ook via het digitale geboorteloket van de volgende gemeenten: Zwijndrecht,  Dordrecht, Alblasserdam, Hendrik-Ido-Ambacht, Sliedrecht, Papendrecht en vanaf 6 april ook Hardinxveld-Giessendam.

Het digitale geboorteloket is 24 uur per dag open. Digitale aangifte kunt u doen op onze geboorteaangifte-pagina.

Hoe werkt het?

Een geboorteaangifte kan alleen digitaal worden gedaan als één van beide ouders de Nederlandse nationaliteit heeft. Ook moeten beide ouders in dezelfde gemeente wonen. Daarnaast is een geboorteverklaring van een arts of verloskundige nodig. Inloggen gaat via DigiD van één van de ouders. Als er sprake is van erkenning vooraf, dan is er ook een akte ven erkenning nodig. 
In alle andere gevallen moet u persoonlijk aangifte doen bij uw gemeente. Let op: door het coronavirus is het gemeentehuis beperkt open. U kunt alleen op afspraak langskomen. Bel daarvoor met 14 078 of maak een afspraak.

Geboorteloket Rhena voorlopig gesloten

Door de aangescherpte maatregelen rondom het coronavirus is het Geboorteloket Rhena van het Albert Schweitzerziekenhuis in Dordrecht voorlopig tot 7 april gesloten.

Van harte

Wethouder Tycho Jansen (Dienstverlening) is blij met deze extra mogelijkheid: "Ouders willen hun pasgeboren kind heel goed beschermen. Zij gaan nu het liefst zo min mogelijk naar plekken waar zij in contact kunnen komen met anderen. Daarom ben ik blij dat ze de aangifte vanaf nu digitaal kunnen regelen. Langs deze weg wil ik ze ook van harte feliciteren met de geboorte van hun kind."