Een wandeling loopt in de soep, eh: uit op soep - Weblog A.T. (Aaike) Kamsteeg

Vorige week vrijdag was het zover: de tweede erwtensoepwandeling in Hooge Nesse was een feit. Een groep van zo’n 25 ouderen – waartoe ik mij inmiddels ook mag rekenen – had gehoor gegeven aan de oproep om dit sportieve festijn mee te maken

Volgens mijn agenda zou ik ook meedoen en dus fietste ik onder een bewolkte hemel naar de parkeerplaats van Ara.

Spieren los maken
Onder leiding van een Vivera-sportcoach werden eerst de spieren losgemaakt.

Daarna vertrokken we naar de voormalige afvalberg. Dankzij de eerder die week gevallen sneeuw en regen was het behoorlijk drassig en modderig.

De wat minder ervaren wandelaars volgden een kortere route, maar de tocht voor gevorderden was met zo’n 5 kilometer niet echt zwaar. Ik had gerekend op een rondje Heerjansdam – Waalbos – Develbos – Hooge Nesse, maar dat was volgens de organisatie niet de bedoeling. Misschien volgend jaar voor de echte liefhebbers?

Na een uurtje wandelen kwam de warmte van het Ara-hotel ons in de draaideuren al tegemoet. We aten een kop erwtensoep met roggebrood en spek. Heerlijk ouderwets. Na een kop koffie gingen we allen weer naar huis. ‘Moe, maar voldaan’, zeggen we dan.

Zwijndrecht is een JOGG-gemeente: jongeren op gezond gewicht. Daarbij gaat het niet alleen om eetgewoonten, maar ook om voldoende beweging. Gelukkig worden er ook voor ouderen tal van beweegactiviteiten ontplooid. Bewegen is goed voor de conditie, voor het brein en – zeker wanneer je dat samen doet – gezellig. Ook zonder erwtensoep van harte aanbevolen!

Erwtensoepwandeltocht
Wandelaars krijgen uitleg over de Hooge Nesse.

 

Wethouder A.T. (Aaike) Kamsteeg

19 december 2017

Aaike Kamsteeg