Wandelen op Hooge Nesse - 28 december 2016 weblog A.T. (Aaike) Kamsteeg

In de laatste week van het jaar publiceren wij elke dag een weblog van wethouder Kamsteeg. Hieronder vindt u de weblog van woensdag 28 december: Wandelen op Hooge Nesse. Lees ook de weblog "Respect en fatsoen, hogere energielasten en jaarwisseling 2016-2017".


Wandelen op Hooge Nesse
Vooral dankzij een groot aantal vrijwilligers is Hooge Nesse inmiddels uitgegroeid tot een fraai natuur- en recreatiegebied samen met de aangrenzende Veerplaat langs de Oude Maas. Je kunt er tal van sportieve activiteiten beoefenen, of je nu jong bent of al wat ouder. De Oude Maas vormt een prachtig decor, waarin met grote regelmaat kleine en enorm grote schepen voorbijvaren.

Medio december was er een wandeling georganiseerd voor 55-plussers. Mij was gevraagd ook mee te gaan, waarschijnlijk omdat ik ruimschoots voldoe aan het leeftijdscriterium. Na een kleine drie kwartier fietsen vanuit Dubbeldam stalde ik mijn tweewieler bij Ara en sloot ik mij aan bij een groep fanatieke ouderen, die aangroeide tot zo’n 25 personen. Onder leiding van een Vivera-sportcoach maakten we eerst onze spieren los en gingen daarna aan de wandel. Het was een koude ochtend, maar er was weinig wind en eenmaal op weg brak een voorzichtig zonnetje door. Het grootste deel van de groep liep stevig door, een minderheid nam een kortere weg en liep in een rustiger tempo.

Onderweg kregen we uitleg over wat op basis van vrijwilligheid allemaal gedaan wordt om het gebied te onderhouden en aantrekkelijker te maken. Er wordt zelfs gewerkt aan een fraai gebouw, van waaruit bijvoorbeeld schoolkinderen natuurwandelingen kunnen maken. Moe……, nou ja, het was slechts ruim een uur wandelen, en voldaan kwamen wij terug bij Hotel Ara, waar we een drankje nuttigden, gevolgd door een kop heerlijke erwtensoep met roggebrood en spek. Tja, wethouders hebben het zo zwaar nog niet…..

Wandelaars in Hooge Nesse

A.T. (Aaike) Kamsteeg
28 december 2016

Weblog 27 december - Hogere energielasten?
Weblog 29 december - Respect en fatsoen
Weblog 30 december - Jaarwisseling 2016-2017