Verkoop Euryza gestart - 29 maart 2017 weblog A.T. (Aaike) Kamsteeg

Na een lange voorbereidingstijd startte de verkoop van de woningen van het project Euryza aan de Maasboulevard te Zwijndrecht in september 2008. Er was grote belangstelling. Begrijpelijk, want het is een prachtige plek aan de altijd levendige rivier met een fraai uitzicht op Dordrecht precies tegenover de Grote Kerk.
En misschien weet u nog wat er kort daarna gebeurde. In oktober 2008 brak de bankencrisis uit. Een maand na de enthousiaste start was alle belangstelling verdwenen. Er brak op de huizenmarkt een periode van grote onzekerheid aan, die uiteindelijk zo'n zeven jaar heeft geduurd.

Euryza
Euryza aan de Maasboulevard

De markt trekt weer aan
Vanaf 2016 is de woningmarkt weer op gang gekomen. Bestaande woningen die te koop worden gezet, worden weer behoorlijk snel verkocht. Na een forse daling van de prijzen, beginnen deze weer te stijgen. Nieuwbouwwoningen vinden gretig aftrek. We kunnen dat zien aan het project Onderdijkserijweg en vooral in de Volgerlanden. Vorige week werd de eerste paal geslagen voor het bijna laatste project in Volgerlanden-west. Ook de Zwijndrechtse vlag werd gehesen!

Volgerlanden
Volgerlanden-west

In de afgelopen jaren is het Euryzaproject opnieuw tegen het licht gehouden. Aan de waterkant komen appartementen van bescheiden hoogte. De ooit beoogde 'theatervoorziening' is niet haalbaar gebleken.
De plannen voor de eerste twee appartementengebouwen, grenzend aan Crescent, zijn concreet uitgewerkt en op 23 maart werd een informatiebijeenkomst gehouden. Er was veel belangstelling.
Wij hopen dat deze eerste fase dit jaar van start kan gaan. Ik ben ervan overtuigd dat de rest dan spoedig zal volgen.

29 maart 2017

A.T. (Aaike) Kamsteeg