Netbeheerder Stedin maakt elektriciteitsnet in Zwijndrecht klaar voor de toekomst

Netbeheerder Stedin gaat aan de slag om het elektriciteitsnet klaar te maken voor de toekomst. De komende jaren worden hiervoor in Zwijndrecht nieuwe elektriciteitshuisjes geplaatst en elektriciteitskabels verzwaard. Stedin is al gestart in de wijk Vogelbuurt.

Steeds meer mensen koken elektrisch, rijden in een elektrische auto of maken gebruik van een warmtepomp. Ook neemt het zelf opwekken van duurzame stroom toe, bijvoorbeeld via zonnepanelen. Om het elektriciteitsnet klaar te maken voor de toekomst is het in de gemeente Zwijndrecht nodig om het elektriciteitsnet te verzwaren zodat meer en/of langere stroomstoringen voorkomen worden.

Netverzwaring in gemeente Zwijndrecht

Om het elektriciteitsnet uit te breiden en te verzwaren, plaatst Stedin de komende jaren nieuwe elektriciteitshuisjes in Zwijndrecht. Na overleg met de gemeente zijn hiervoor de locaties gekozen. In zo’n elektriciteitshuisje wordt middenspanning omgezet naar laagspanning, zodat het uiteindelijk als stroom uit het stopcontact komt. Ook wordt vanuit het elektriciteitshuisje de elektriciteit getransporteerd naar huizen en kantoren of bedrijven in de wijk. Naast het plaatsen van elektriciteitshuisjes worden ook elektriciteitskabels verzwaard, zodat aan de toenemende vraag kan worden voldaan.

Verzwaring lokale elektriciteitsnet

Voor het verzwaren van de kabels en het plaatsen van de elektriciteitshuisjes moeten straten open. Dat kan tijdelijk overlast met zich meebrengen, maar uiteindelijk profiteert iedereen in Zwijndrecht ervan. De werkzaamheden worden door Stedin voorbereid en gecoördineerd. Ze zijn al begonnen in de wijk Vogelbuurt. Daarna volgen de overige wijken. Stedin voert de werkzaamheden de komende jaren in verschillende fases uit om de overlast zoveel mogelijk te beperken. Deze buurtaanpak van Stedin loopt in ieder geval tot en met 2030.


Meer informatie

Omwonenden ontvangen voordat de werkzaamheden beginnen een brief met aanvullende informatie van Stedin. Voor meer informatie over de planning en werkzaamheden van Stedin kun je kijken op www.stedin.net/energietransitie/buurtaanpak. Ook kun je contact opnemen met de klantenservice van Stedin door te bellen op 088 – 89 639 63 of een WhatsApp te sturen naar 06 – 469 639 63.

foto met persoon