Hoe sportief ben jij deze zomer?

Wat zijn jouw plannen voor de zomervakantie? Wist je dat Fitmakers de hele zomer volop gratis activiteiten organiseert voor inwoners om in beweging te blijven? Wethouder Ronald de Meij sloot maandagochtend aan bij de senioren beweeggroep bij VV Groote Lindt in Zwijndrecht.

beweeggroep2“Door voldoende te bewegen krijg je een betere conditie en je voelt je lichamelijk en geestelijk fitter”, weet De Meij. “Het helpt om ziektes voorkomen, zoals hart- en vaatziekten en diabetes. En het zorgt er bijvoorbeeld ook voor dat je stress beter aan kan. Stuk voor stuk redenen waarom we inwoners aanmoedigen om zo veel mogelijk in beweging te blijven. En dat geldt zeker niet alleen voor ouderen, bewegen is voor alle leeftijden belangrijk”, benadrukt de wethouder. 

Buiten sporten en bewegen

De organisatie Fitmakers heeft, in opdracht van de gemeente, een uitgebreid beweegprogramma gemaakt voor buiten. De campagne ‘Ga naar buiten’ moedigt inwoners aan om te gaan sporten en bewegen. Zo zijn er op allerlei plaatsen in Zwijndrecht de hele zomer sportieve buitenactiviteiten voor jong en oud.

Programma

Op verschillende plaatsen in Zwijndrecht staan fitnesstoestellen in de buitenlucht zoals in het Develpark, de Langeraarstraat en de Schotse tuin en is er de Zwijndrechtse Beweegroute. En op 10 juli wordt het sport- en beweegpark aan de Molenweg in Heerjansdam feestelijk geopend. 

Ben je benieuwd naar de gratis zomeractiviteiten van de Fitmakers? Bekijk dan het programma op: www.fitmakers.nl/ganaarbuiten