Praat met de raad: Tristan Vlok (CDA) en Fred Loos (ABZ)

Tristan Vlok is raadslid CDA en praat over: reflectie en vooruitblik en Fred Loos is fractievoorzitter ABZ en praat over: Verkerkloop 2024, wat een prachtig event!

Tristan Vlok, Raadslid CDATristan Vlok

Wat kan de tijd soms snel voorbijgaan. Eind 2021 was het CDA Zwijndrecht met veel enthousiaste mensen nog druk bezig een programma voor de aanstaande gemeenteraadsperiode te schrijven. Nu zijn we alweer halverwege. Een uitstekend moment voor ons om de balans op te maken! 

"Waar komen we vandaan en wat willen we nog bereiken?", dit willen we in twee stappen beantwoorden. Allereerst hebben wij recentelijk onze betrokkenheid bij moties, amendementen en schriftelijke vragen in de afgelopen twee jaar geanalyseerd. Dit heeft geresulteerd in een omvangrijk document dat we op vrijdag 31 mei met belanghebbenden in eetcafé Het Dorpshuis in Heerjansdam willen bespreken. Tijdens deze bijeenkomst zullen we zowel reflecteren als prioriteiten stellen voor de komende twee jaar.

We zullen de resultaten via onze kanalen communiceren, maar nodigen u nog liever uit om deze avond zelf bij te wonen! Deze start om 19:30 (Dorpsplein 1, 2995BN Heerjansdam). Aanmelden kan via cdazwijndrecht@gmail.com.

Reageren kan via Facebook of mail naar tj.vlok@zwijndrecht.nl.

Fred Loos, Fractievoorzitter ABZFred Loos

Op 15 mei 2024 was het dan weer zo ver. De 45e editie van het jaarlijks terugkerende evenement voor jong en oud “De Verkerkloop”. Gestart in 1973, met 150 lopers vanuit de gedachte om een aantal leuke activiteiten te organiseren in verband met het 50-jarig bestaan van Verkerk. Herstart in 1998 en nu al jaren niet meer weg te denken.

Traditiegetrouw werd gestart met de scholenloop gevolgd door de individuele en bedrijven loop van 5km en 10km. Zo’n 3.500+ inwoners van Zwijndrecht en de verre omstreken hebben meegelopen met de Verkerkloop. De weersgoden waren dit jaar de loop iets minder goed gezind maar dat mocht de pret niet drukken.

Een evenement als dit is ongekend qua inzet van Verkerk, sponsoren, gemeente en hulpdiensten. Om maar niet te spreken over de vele, vele vrijwilligers die dit evenement keer op keer mogelijk gemaakt hebben.

Onze dank gaat dan ook uit naar iedereen die meegeholpen heeft om deze 45e editie van de Verkerkloop tot een succes te maken.

Reageren kan via Facebook of mail naar f.loos@zwijndrecht.nl.

Logo Verkerkloop