Praat met de raad: Sabine Schipper (D66) en Hilda Rijnaard (PvdA)

Sabine Schipper, fractievoorzitter D66, praat over: Stel je voor... en Hilda Rijnaard, raadslid PvdA over: toezicht en handhaving.

Dit zijn berichten van de Zwijndrechtse politike partijen

Praat met de raad

 

Sabine Schipper

Fractievoorzitter D66

 

Stel je voor 

Je woont in Nederland, in Zwijndrecht. Hier geboren en getogen. Getrouwd, kinderen, leuke baan, je geniet van je gezin, het leven gaat z’n gang.

Totdat het luchtalarm afgaat en het is niet de 1e maandag van de maand. Het ondenkbare is gebeurd. Nederland wordt aangevallen. Door een macht die groter en sterker is en geen genade toont. Dat heb je op het nieuws gezien. Je kinderen huilen, je vrouw kijkt je aan. Er vallen bommen, er wordt geschoten. 

Tussen alle onzekerheden weet je één ding zeker: als jullie blijven, is het een kwestie van tijd voordat jullie om het leven komen. 

Jullie vluchten. Een helse tocht volgt. Tentenkampen, smokkelaars, gammele bootjes, dagen lopen zonder eten en drinken. Je vreest voor het leven van je kinderen. Door een wonder kom je met je gezin aan in een veilig land. Je kan wel huilen. 

Maar tranen komen niet meer…

Voor meer informatie over de noodopvang van asielzoekers, zie : https://www.zwijndrecht.nl/Inwoners/Alle_onderwerpen/Opvang_diverse_doelgroepen

Reageren kan op Facebook gemeente Zwijndrecht of via e-mail  SK.Schipper@zwijndrecht.nl

 

 

Hilda Rijnaard

Raadslid PvdA

 

Toezicht en Handhaving

René Kooij en ik hebben een dagje meegelopen met Toezicht en Handhaving. Dat was een leuke, leerzame ervaring. De ontvangst was bijzonder hartelijk.

Boa’s controleren of de mensen zich aan de regels houden. Denk aan fout parkeren, het overtreden van milieuregels, verdachten staande houden, boetes uitdelen enz.

We kregen uitleg over digitale opsporing, reuze interessant!

Er was een parkeercontrole bij een school in Heerjansdam, waar de bewoners blij mee waren . Meldingen van foutparkeerders zijn onderzocht, er werd ook bekeurd! Er was samenwerking  met de politie, toen er met winkelend publiek werd besproken hoe je je fiets kan beveiligen tegen diefstal. Afval plaatsen naast de containers werd onderzocht.

We hadden wel een idee wat Toezicht en Handhaving deed, maar dat het zo veel was..

Een wens van het team was om uitgerust te worden met een bodycam.

Wij hebben alleen maar complimenten voor het team Toezicht en Handhaving en zullen zeker ingaan op hun uitnodiging om nog een keer mee te lopen.

 

Reageren kan op Facebook gemeente Zwijndrecht of via e-mail  mh.rijnaard@zwijndrecht.nl