Praat met de raad: Sabine Schipper (D66) en Andries van Gemerden (ChristenUnie-SGP)

Sabine Schipper, fractievoorzitter D66 praat over: voetballen, chillen, ontmoeten en respect. Andries van Gemerden, fractievoorzitter ChristenUnie-SGP, praat over: een tijdelijk AZC in Hotel ARA.

Dit is een bericht van de politieke partijen van Zwijndrecht 

 

Praat met de raad 

Sabine Schipper

Fractievoorzitter D66

 

Voetballen, chillen, ontmoeten en respect

Niks te doen tijdens de kerstvakantie voor Zwijndrechtse jongeren? Leerlingen van het Walburg College, DevelsteinCollege en Het Loket namen het heft in eigen handen!

Ondersteund door jongerenwerkers van Choice en de gemeente Zwijndrecht, organiseerden ze een drie dagen durend evenement in de Walburghal. Alle leerlingen van de drie middelbare scholen waren welkom. Elkaar ontmoeten, voetbal, chillen op muziek van DJ Q en het thema ‘Respect’ stonden centraal.

Het evenement was een groot succes! Zo’n 250 leerlingen van de drie middelbare scholen kwamen naar de Walburghal. Een fantastische opkomst met een net zo fantastische onderlinge sfeer. Een prachtig initiatief van deze betrokken jongeren.
Wil jij ook iets organiseren in Zwijndrecht, maar weet je niet hoe? Kijk dan eens op wijkenzwijndrecht.nl/pak+aan. Kom je er niet uit? Neem gerust contact met me op.
Samen maken we Zwijndrecht mooier en leuker.

Je kunt reageren op onze Facebook-pagina van de gemeente Zwijndrecht, of per e-mail naar  SK.Schipper@zwijndrecht.nl

 

Andries van Gemerden

Fractievoorzitter ChristenUnie-SGP

Een tijdelijk AZC in Hotel ARA

Een tijdelijk AZC in Hotel ARA maakt veel reacties los. De ChristenUnie-SGP steunt het  voornemen, tegelijk hebben we ook begrip voor de vele zorgen. Belangrijk voor ons is de opdracht: God liefhebben boven alles en onze naaste als onszelf. Zeker als die naaste zich in Ter Apel in een mensonterende situatie bevindt.

Ondanks dat Zwijndrecht al sociale problematiek kent, mogen we niet wegkijken, maar moeten we onze verantwoordelijkheid nemen. Er komt ruimte beschikbaar voor maximaal 300 asielzoekers. Het betreffen geen luxe hotelkamers, maar wel een menswaardige opvang met stapelbedden. De locatie ligt buiten de bebouwde kom, legt geen druk op de woningmarkt en is tijdelijk (maximaal 3 jaar).

Helaas zijn er ook ervaringen met overlast en wangedrag. Goede afspraken met het COA (Centraal Orgaan opvang Asielzoekers) zijn daarom nodig over dagbesteding, veiligheid en onderwijs.

Het is onze plicht om de medemensen die op dit moment al in Nederland zijn op een menswaardige manier op te vangen, ongeacht de afloop van hun huidige verblijf. Laten we de mensen die hier zullen arriveren behandelen als medemensen.

Je kunt reageren op onze Facebook-pagina van de gemeente Zwijndrecht, of per e-mail naar  A.van.Gemerden@zwijndrecht.nl