Praat met de raad: Roderik van Zijderveld(CDA) en Lia Prins(GroenLinks)

Roderik van Zijderveld, raadscommissielid CDA, praat over: meer padel in Zwijndrecht en Heerjansdam! En Lia Prins, fractievoorzitter GroenLinks praat over: bijzondere gasten voor het Ara hotel.

Dit is bericht van de Zwijndrechste politieke partijen CDA en GroenLinks

 

Praat met de raad

 

Roderik van Zijderveld

Raadscommissielid CDA

Meer padel in Zwijndrecht en Heerjansdam!

Als CDA vinden we sport belangrijk, zeker in onze gemeente. We sporten in de gemeente Zwijndrecht namelijk (nog) minder dan de gemiddelde Nederlander.

Sportverenigingen spelen een belangrijke rol bij het in beweging krijgen van mensen. Samen sporten is natuurlijk veel leuker! Echter, sportverenigingen moeten daarvoor wel over goede faciliteiten beschikken die aansluiten bij de wensen van leden en inwoners. De afgelopen jaren heeft de gemeente al veel gedaan op dit vlak, denk aan de bouw van het zwembad en de aanleg van nieuwe sportvelden. Dit jaar is het tijd voor onze tennisverenigingen.

Zowel DDH als TV Heer Jan willen verouderde tennisbanen graag vervangen door padelbanen, zodat deze populaire sport breed beschikbaar komt in zowel Zwijndrecht als Heerjansdam. Deze februari zal de gemeenteraad een raadsvoorstel over dit initiatief behandelen.

Als CDA ondersteunen we dit soort initiatieven van harte, zodat onze tennisverenigingen met de tijd meegaan en padel voor iedereen toegankelijk wordt.

Reageren kan op Facebook gemeente Zwijndrecht of mail: rl.van.zijderveld@zwijndrecht.nl

 

Lia Prins

Fractievoorzitter GroenLinks

Bijzondere gasten voor het Ara hotel

In deze tijd bestaat er veel verdeeldheid. Wat overheerst, is een negatief geluid richting asielzoekers, de gemeente en het Ara hotel. Er worden harde woorden geuit, soms zelfs dreigementen. Men is ontevreden over gebrek aan inspraak, en het gevoel dat de overheid de zorgen van de gemeenschap onvoldoende serieus neemt. Ineens lijkt Zwijndrecht veranderd in een plek waar mensen die moeten vluchten geen veilige haven vinden. We horen ook andere geluiden, inwoners die zich willen inzetten en iets willen betekenen in het leven van vluchtelingen. Vrijwilligers melden zich aan om een helpende hand te bieden. Als GroenLinks zijn wij blij óók deze signalen te horen en te zien. Wij steunen het voorgenomen besluit en zijn verheugd dat Zwijndrecht, na een lange zoektocht, een plek heeft gevonden die een humane opvang mogelijk maakt. Laten we samenwerken aan een inclusieve en ondersteunende gemeenschap voor iedereen.

Reageren kan op Facebook gemeente Zwijndrecht,  of mail nm.prins@zwijndrecht.nl