Praat met de raad: Patrick Stam (GroenLinks)

Patrick Stam is raadslid GroenLinks en praat over: leefomstandigheden.

Patrick Stam, raadslid GroenLinksEen groot deel van de sociale huurwoningen in Zwijndrecht heeft nog steeds te maken met achterstallig onderhoud. Slechte isolatie, enkele beglazing of oude Cv-ketels zorgen soms voor gebrekkige leefomstandigheden.

De focus heeft lang gelegen op verduurzaming om (energie)kosten terug te dringen én tegelijkertijd om tot een duurzamere leefomgeving te komen. Thema’s die GroenLinks uiteraard onderschrijft, maar voor nu zouden wij hieraan nog een thema willen toevoegen: Gezondheid. Slecht geïsoleerde en vochtige huizen zijn een voedingsbron voor schimmels. Deze schimmels veroorzaken tal van gezondheidsklachten.

GroenLinks heeft al meerdere malen opgeroepen tot versnelde verduurzaming van genoemde woningen en vond hiervoor steun bij de gemeenteraad en het college. Woningcorporaties zijn op basis van Prestatieafspraken (PALT) gebonden om woningen te verduurzamen. Dit zijn bindende afspraken. GroenLinks vindt het onacceptabel dat groepen inwoners de rekening betalen voor falend beleid. Of dat nou de rekening voor absurd energieverbruik is of… die van hun gezondheid. 

Je kunt reageren op Facebook of mail naar pw.stam@zwijndrecht.nl.