Praat met de raad: Fred Loos (ABZ) en Jonne Flikkema (PvdA)

Fred Loos, fractievoorzitter ABZ praat over Arboretum Munnikepark en Jonne Flikkema, raadscommissielid PvdA praat over de Europese verkiezingen.

Fred Loos, Fractievoorzitter ABZFred Loos, Fractievoorzitter ABZ


Arboretum Munnikepark bestaat 35 jaar

In 1986 is het idee ontstaan vanuit de Junior Kamer om een wijkpark dat nu het Arboretum Munnikepark heet (Develpad 169) aan te leggen. In 1989 zijn de eerste bomen geplant. 

Inmiddels bestaat dit park 35 jaar, een jubileum dat onlangs gevierd is. Er zijn 200 verschillende bomen te bewonderen. Maar ook vele struiken zowel bloeiende als groenblijvende, een rosarium en een kruidentuin. 

Jaarlijks bezoeken zo’n 5.000 leerlingen vanuit de regio het Arboretum/Weetpunt, de Frelustal, de Hooge Nesse, het Jeugdspeelpark of de Sophiapolder om daar natuureducatie te krijgen. 

Het arboretum, een unieke plek in ons Zwijndrecht. Waar je het hele jaar kunt genieten van de natuur en de rust in onze toch wel drukke omgeving. 

Wat het park uniek maakt is dat het volledig gerund wordt door vrijwilligers die hier het onderhoud in weer en wind uitvoeren. Het is dan ook onze grote dank die wij hier willen uitspreken aan de vrijwilligers die dit gedurende deze 35 jaar doen en niet alleen hier maar ook op andere plaatsen in onze gemeente, dank dank!

Je kunt reageren op Facebook of via e-mail f.loos@zwijndrecht.nl.

Arboretum Munnikepark

 

Jonne Flikkema, Raadscommissielid PvdAJonne Flikkema, Raadscommissielid PvdA


"Ga stemmen bij de Europese verkiezingen!"

Het lijkt nog maar kort geleden, de verkiezingen. Terwijl er nog geen nieuwe regering is in Den Haag, staan de volgende verkiezingen al op de stoep. Op donderdag 6 juni kun je namelijk stemmen voor het Europese parlement!

Terwijl dit erg belangrijke verkiezingen zijn, leert de ervaring dat veel Nederlanders die mogen stemmen, dat niet doen. Dat is jammer, het is immers een belangrijk democratisch recht! Door op 6 juni te stemmen op de partij en kandidaat van jouw voorkeur, kun je invloed uitoefenen op de gang van zaken in Europa en dus ook op Nederland. Zet de datum alvast in je agenda, zodat het niet zomaar te vergeten is. Ik zal hierbij geen stemadvies doen, maar maak in ieder geval gebruik van je stem, want Europa is ook van jou!

Je kunt reageren op Facebook of per mail naar jh.flikkema@zwijndrecht.nl.