Praat met de raad: Fred Loos (ABZ) en Freek Hartmeijer (ZPP)

Fred Loos, fractievoorzitter ABZ, praat over: dit kan toch niet de bedoeling zijn? Freek Hartmeijer, fractievoorzitter ZPP, praat over: een gezond en liefdevol 2024!

Dit is een bericht van de Zwijndrechtse politieke partijen

 

Praat met de raad

 

Fred Loos

Fractievoorzitter ABZ

Dit kan toch niet de bedoeling zijn?

Laten we beginnen om alle inwoners, ondernemers en andere betrokkenen alle goeds voor 2024 toe te wensen. Een jaar waar we als gemeenteraad weer vele zaken voorgeschoteld zullen krijgen waarover besluiten genomen moeten worden. Fijn dat u met zovelen naar het nieuwjaarsfeest van de gemeente gekomen bent.

Maar even terug naar de periode voor oudejaarsavond. Op de foto ziet u de door zwaar vuurwerk gesloopte ramp van de skatebaan Molenvliet (Oudeland). Natuurlijk is er geen dader bekend. Wij of beter gezegd U draait op voor de kosten van de repartie. Waarom, waarom vragen wij ons dan af? Wat is de lol van het slopen van speeltoestellen? Waarschijnlijk maakt de dader of daders er zelf geen gebruik van. Wat een lol zullen ze gehad hebben na de klap en het bekijken wat deze veroorzaak heeft.

Wie heeft dit gedaan? Wiens gezinslid heeft dit gedaan? Want ouders uit Oudeland iemand of meerdere personen uit deze wijk moet(en) dit op zijn geweten hebben. Weet dus wat uw gezinsleden doen met “illegaal” vuurwerk. Heel erg jammer dat het toestel hersteld moet worden. Jammer dat wij als inwoners hiervoor op draaien.

Reageren kan op Facebook gemeente Zwijndrechtwww.facebook.com/abzwijndrecht/ via e-mail f.loos@zwijndrecht.nl

 

Freek Hartmeijer

Fractievoorzitter ZPP

Een gezond en liefdevol 2024!

Het afgelopen jaar was een bewogen jaar waarin vele zaken de politiek zijn gepasseerd, en niet altijd in de positieve zin van het woord. Er wordt hard gewerkt aan het vertrouwen tussen overheid en de burgers. Ondanks onze inzet lijkt de afstand alleen maar groter te worden. Bouwzaken stagneren door de vele zienswijzen en bezwaren die worden ingediend, daarmee stagneer je ook de huizenmarkt voor onze jongeren. De jeugd heeft het ook moeilijk gezien de lange wachtlijsten voor psychische zorg. Ook de seniorenzorg stagneert door te weinig zorgpersoneel. Als het zo doorgaat zijn wij op onszelf aangewezen met alle consequenties van dien. Ook armoede en eenzaamheid baren ons zorg. Als ZPP zouden wij graag zien dat wij naar elkaar omkijken en hulp bieden aan hen die het moeilijk hebben. Vindt u het moeilijk om de stap naar het gemeentehuis te maken, dan komen wij graag bij u langs.

Reageren kan op Facebook gemeente Zwijndrecht of via e-mail ggf.hartmeijer@zwijndrecht.nl