Praat met de raad: Fred Loos (ABZ)/Freek Hartmeijer (ZPP) en Laurens Kleinjan (ChristenUnie-SGP)

Fred Loos, fractievoorzitter ABZ, en Freek Hartmeijer, fractievoorzitter ZPP praten over: géén AZC en als het toch moet onder voorwaarden. Laurens Kleinjan, raadslid ChristenUnie-SGP praat over: pilot privaat laden via kavelgoottegel

Dit is een bericht van de Zwijndrechtse politieke partijen

 

 

 

Fred Loos, fractievoorzitter ABZ

en Freek Hartmeijer, fractievoorzitter ZPP

Géén AZC en als het toch moet onder voorwaarden

ABZ en de ZPP zijn géén voorstander voor een AZC (Asielzoekerscentrum)  in Zwijndrecht. Op 22 november met 30% PVV stemmen was de boodschap meer dan duidelijk. Wij hebben geen behoefte om de puinhoop van de regering op te ruimen. Zij moeten zelf zorgen voor minder instroom.

Echter we hebben ook een dwangwet/spreidingswet gekregen waardoor wij denken dat we beter onder voorwaarden kunnen meewerken dan dat wij de hakken in het zand zetten.

Onze voorwaarden zijn:

  • In lijn met de dwangwet in 2024 maximaal 200 asielzoekers, en in 2025 230 asielzoekers waaronder 19 amv-ers (alleenstaande minderjarige vreemdelingen) !
  • Bij een overtreding gaat de overtreder naar een afkoellocatie. Bij een volgende overtreding eindigt het verblijf in Zwijndrecht!
  • Op vraag van de ondernemers extra beveiliging bij winkelcentra!
  • Bij langdurige overlast, sluiting van het AZC!
  • Op de Veerplaat, omgeving kruisbad, bij mooi weer voldoende toezicht!

 

Onder deze voorwaarden, waarmee we de belangrijkste vragen van onze inwoners invullen zijn ABZ en de ZPP bereid om mee te werken.

Je kunt reageren op onze Facebook-pagina van de gemeente Zwijndrecht of  www.facebook.com/abzwijndrecht/  of via e-mail f.loos@zwijndrecht.nl  of ggf.hartmeijer@zwijndrecht.nl

 

 

Laurens Kleinjan

Raadslid ChristenUnie-SGP

Pilot privaat laden via kavelgoottegel

In mijn vorige column heb ik geschreven over de netcongestie en dat we daar nieuwe initiatieven/ontwikkelingen moeten stimuleren. Afgelopen raadsvergadering lag het laadpalenbeleid ter goedkeuring. In het beleid werd het privaat opladen op een openbare parkeerplaats niet meer toegestaan. Dit strookt niet met ons eerdere voornemen. Bij moderne auto’s kan de accu helpen om stroom op te slaan om deze later te gebruiken in je huis. Mede door een brief van een inwoner ben ik een onderzoek gestart. Hoe doen andere gemeentes dat en wat kunnen wij daarvan leren? Verscheidene gemeentes faciliteren het opladen m.b.v. een kabelgoottegel. Samen met de D66 en het CDA hebben we een motie gemaakt om in het tweede kwartaal van 2024 te starten met een pilot. Deze motie is unaniem aangenomen. Het college is nu aan zet om tot een pilot te komen. Als u geïnteresseerd bent in deze pilot houdt dan de gemeentesite in de gaten. 

Je kunt reageren op onze Facebook-pagina van de gemeente Zwijndrecht, of per e-mail naar  la.kleinjan@zwijndrecht.nl