Praat met de raad: Evelien van der Linden (ZPP) en Jacob van der Duijn Schouten (ChristenUnieSGP)

Evelien van der Linden is raadslid ZPP en praat over: zomervakantie. Jacob van der Duijn Schouten is raadslid ChristenUnie-SGP en praat over: Zwijndrecht heeft een bijzonder economisch programma! 

Evelien van der Linden, Raadslid ZPP

Evelien van der Linden

En zo is het alweer bijna juli! De zomervakantie staat voor de deur. Het mooie weer laat helaas nog wel even op zich wachten. 

Na de vakantie is een van de belangrijkste zaken 'de bezuinigingen'. Bezuinigingen gaan altijd gepaard met het maken van lastige keuzes. Als Zwijndrechtse Plus partij zullen we dan ook zeer kritisch kijken naar de voorstellen en actief meedenken welke bezuinigingen het minst pijnlijk voor onze hele gemeente zijn.

Voor nu wil ik u allen alvast een hele fijne zomer toewensen.

Heeft u nog vragen en/of opmerkingen? Reageer dan op facebook of mail naar e.vander.linden@zwijndrecht.nl.

Jacob van der Duijn Schouten

De gemeente Zwijndrecht heeft recent samen met ondernemers de volgende ambities verwoord: “Zwijndrecht is een ijzersterke en trotse woon-werkgemeente waar ondernemers en inwoners zich thuis voelen door samen te werken aan een veerkrachtige economie met (betaald) werk voor inwoners.” Dat maakt Zwijndrecht een aantrekkelijke plek om te wonen, werken en ondernemen.

In het programma spreken bedrijven de ambitie uit om op maatschappelijk gebied impact te maken. Dit zien we o.a. terug in de ambitie om armoede te bestrijden. Er waren die avond twee sprekers, namelijk: dhr. Baan (voorzitter OVZ) en dhr. Van Driel (Heerjansdamse Hazewinden). Beide ondernemersverenigingen hebben bijgedragen aan de totstandkoming van het programma. De ondernemers en Gemeente Zwijndrecht hebben aangegeven samen te willen werken met het onderwijs. Ook willen zij meer doen om armoede in Zwijndrecht terug te dringen door bijvoorbeeld meer mensen duurzaam aan het werk te helpen.

Wilt u hier meer over lezen? Lees meer over het economisch programma en over Sustainable Development Goals. De ChristenUnie-SGP is zeer te spreken over hoe de Sustainable Development Goals steeds nadrukkelijker terugkomen in dergelijke documenten.

Reageren kan op de facebook of mail j.van.der.duijn.schouten@zwijndrecht.nl.