Praat met de raad: Daan Spanjersberg (VVD)

Daan Spanjersberg, fractievoorzitter VVD, praat over: het AZC blijft Zwijndrecht nog wel even bezighouden.

Dit is een bericht van de politieke partij VVD Zwijndrecht

Praat met de raad

Daan Spanjersberg 

Fractievoorzitter VVD

 

Het AZC blijft Zwijndrecht nog wel even bezighouden 

 

Zwijndrecht die armlastige volle gemeente een AZC, hoe dan en waar dan.

Ja, ook Zwijndrecht neemt haar maatschappelijke verantwoordelijkheid. Dat Nederland een probleem heeft is duidelijk, de immigratie moet naar beneden. Het past niet meer en dus moeten we het huidige probleem gezamenlijk oplossen.

Het voorstel is nu in ARA, een hotel in het buitengebied (dus niet midden in een woonwijk) dat al plannen had te sluiten voor een grote verbouwing. Nu kan intussen daar de opvang plaatsvinden. In 80 kamers deels gezinnen deels jongeren en alleenstaanden, naar het idee van de Zwijndrechtse VVD is 300 mensen echt teveel, dat is vragen om problemen op de locatie zelf. Ons lijkt 200 een aantal dat de leefbaarheid normaal kan houden.

Omdat we in Zwijndrecht graag een mooi hotel hebben is een periode van 3 jaar ook te overzien, niet langer want wij willen dan de oude situatie terug. Verder moet in de tussentijd de veiligheid maximaal worden geboden voor onze inwoners daar extra aandacht aan geven is onontbeerlijk gezien ervaringen elders in het land. De meeste asielzoekers zullen normaal doen en geen overlast geven, maar zij die dat wel doen moeten worden aangepakt en per direct worden teruggestuurd naar Ter Apel. Voor die mensen heeft Zwijndrecht geen plaats.

Laten we er gezamenlijk met de mensen van goede wil er het beste van maken.

Je kunt reageren op Facebook gemeente Zwijndrecht of mail deh.spanjersberg@zwijndrecht.nl