Praat met de raad: ABZ, ChristenUnie-SGP,VVD,CDA, ZPP en D66 én Freek Hartmeijer ZPP

Dit zijn berichten van de Zwijndrechtse politieke partijen

 

Praat met de raad

 

Fred Loos (Algemeen Belang Zwijndrecht), Andries van Gemerden (ChristenUnie-SGP), Daan Spanjersberg (VVD), Johan Limberger (CDA), Freek Hartmeijer (ZPP) en Sabine Schipper (D66):

 

Verklaring tegen Jodenhaat

Met afschuw zien wij dat Jodenhaat terugkeert op plekken waar iedereen vrij en veilig moet kunnen samenkomen. Jodenhaat blijkt niet alleen iets van lang geleden, maar laait weer op.
Dit is niet demonstreren, dit is intimideren. Dat moet stoppen. En wel nu.

Afgelopen weekend werd een Joodse artieste belaagd en uitgescholden met antisemitische leuzen. In Stadskanaal werd de kaartverkoop voor haar concerten stilgelegd uit angst voor nog meer antisemitisme. Zelfs een optreden van een Joodse Nederlandse bleek niet meer veilig.

Dit is geen incident. Hier is een grens overschreden. Een grens waarvan we hoopten dat die nooit meer in ons land zou worden overschreden. De veiligheid en vrijheid van Joodse Nederlanders staan op het spel. De vrijheid om samen te komen, om te herdenken, te vieren, om je cultureel te uiten – om te leven.

Daarom staan we op, vragen we ook jou om op te staan. Laten we pal staan voor onze Joodse gemeenschap, voor het grote goed van vrijheid en veiligheid. Niet stil blijven, maar je keihard uitspreken tegen antisemitisme. Want als Joodse Nederlanders in ons land onveilig zijn, dan hebben we allemaal op te staan. Laat niemand meer zwijgen, stop antisemitisme nu, in welke vorm dan ook: vandaag, morgen en in de toekomst.


Wij staan op, kunnen we op jou rekenen?

                        A picture containing graphics, font, graphic design, logo

Description automatically generated                                                   

 

Reageren kan op Facebook gemeente Zwijndrecht of mail de fractievoorzitters van deze partijen. Mailadressen vindt u op onze website www.raadzwijndrecht.nl bij Raadsleden.

 

 

Freek Hartmeijer

Fractievoorzitter ZPP

 

Veiligheid voorop bij herinrichting Beethovenlaan

Op 26 maart stond de herinrichting van de Beethovenlaan in Zwijndrecht op de agenda. In grote lijnen zijn wij het als Zwijndrechtse Plus Partij eens met de voorliggende plannen. Het terugplaatsen van gekapte bomen en het aanpakken van verzakkingen zijn duidelijke pluspunten.

De verkeersveiligheid is, ook voor onze partij, echter een discussiepunt. Hierbij speelt de ligging van de fietspaden een grote rol. Wij als ZPP zijn sceptisch wanneer het gaat om fietspaden op de rijbaan. Jonge scholieren zouden zelfstandig naar school moeten kunnen fietsen, zonder de angst voor lastige of gevaarlijke verkeerssituaties.

Er heerste daarnaast veel onduidelijkheid in welke partijen benaderd zijn bij het tot stand komen van het ontwerp. Wij hadden liever gezien dat de gehele wijk meegenomen werd bij de totstandkoming, in plaats van slechts de direct aanwonenden.

Al met al kijken wij uit naar de herinrichting van de Beethovenlaan, maar zijn wij zeer sceptisch wanneer het gaat om de plaatsing van de fietsers op het wegdek. We zijn met name benieuwd naar de uiteindelijke uitwerking van de omgeving en streven als Zwijndrechtse Plus Partij naar een veilige rijbaan voor alle weggebruikers.

Om onduidelijkheden op te helderen, zal de herinrichting van de Beethovenlaan op 16 april opnieuw op de agenda worden geplaatst.

Vragen en of-opmerkingen kunt u mailen naar ggf.hartmeijer@zwijndrecht.nl of reageer op Facebook gemeente Zwijndrecht